Наслідки ракетного удару по Україні та що буде з Горіховим гаєм у Львові. Підсумки доби

3173 0
Нині 27 липня та 519 доба героїчного протистояння російській агресії.
Умовне фото / Getty Images

Умовне фото / Getty Images

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки лунав двічі. Перший раз – о 13:49, відбій – о 14:42. Силами ППО було збито три ракети «Калібр». Другий о 18:32, відбій – о 20:24.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, було зафіксовано пуски 36 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Крім того, близько 19:00 окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області. За результатами бойової роботи протиповітряною обороною України знищено 33 крилаті ракети Х-101/Х-555. Щодо наслідків пусків Х-47 «Кинджал» інформація уточнюється.

Як повідомив перший заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, уламки збитих українською ППО ракет впали у населених пунктах Хмельницького району, а також на території будинку у Старокостянтинівській громаді, пошкоджене авто. Постраждалих немає.

Нагадаємо, російська ракетна атака у середу ввечері, зокрема була спрямована на Старокостянтинів Хмельницької області, де розташований військовий аеродром.

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), протягом минулої доби відбулось 28 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Уражено 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 пункти управління, склад боєприпасів та ще три важливі цілі окупантів.

Читайте також: В Україні триває перевірка військкоматів. Про підозру повідомили вже 21 особі. Створені робочі групи Міноборони для перевірки військкоматів працюють в регіонах.

Та: За яких сімейних обставин та на скільки днів військовий може піти у відпустку. Пояснення.

Акцент дня: Чи стане «Горіховий гай» парком для всіх та через що сперечаються львів'яни. Львів з кожним роком стрімко розбудовують, тому для мешканців одним з найцінніших осередків відпочинку залишаються парки. Один із таких парків – «Горіховий гай» – єдиний природний район для відпочинку у Франківському районі. Наразі між місцевими мешканцями точиться конфлікт: облаштувати там тренувально-вигульний майданчик для собак чи покращити дитячий майданчик,який не перебуває на балансі міста. Tvoemisto.tv дізналося, у чому причина непорозуміння, як на це реагує місто та як активна громадська позиція мешканців з кожним роком покращує парк.

Ключові події:

1. Тризуб на щиті монумента «Батьківщина-Мати» повністю виготовлять з європейського металу. Українська партія сталі виявилася з браком.

Читайте також: Комітет гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставку міністра Ткаченка. Питання проголосують уже безпосередньо у Верховній Раді України.

Та: На Львівщині новий керівник теруправління БЕБ. Що про нього відомо. Микола Попович колишній адвокат та прокурор.

2. Як Львів використовує міські кошти на допомогу ЗСУ. Пояснення. У мешканців виникає багато питань з тим, як та в якій кількості виділяють кошти на оборонні потреби. Наприклад, між львів’янами виникла активна дискусія через створення у місті алеї-вишиванки за 17 млн грн. Через це у Львові згодом визначили пріоритетні напрямки для витрат з бюджету та обмежили фінансування непершочергових видатків. Про те, які труднощі з цим пов’язані та те, які механізми ускладнюють ці процеси у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» – депутат Львівської міськради Валерій Веремчук.

Читайте також: Заступник Козицького заявив, що Львівщина має найбільшу мережу захисних споруд. Вона налічує майже 8 тисяч об’єктів, а з них непридатні до використання є 5%.

Та: Родичам загиблих в авіакатастрофі на Скнилові виплатять матеріальну допомогу. По 2 тисячі гривень отримають 55 людей.

3. На Львівщині ремонтують дорогу за понад 53 млн гривень. Наразі на трасі у Великих Мостах замінили старі каналізаційні труби та встановлюють водопровідну систему.

Читайте також: У Львові кілька автобусних маршрутів курсуватимуть по-новому. Що відомо. Йдеться про зміни у схемах руху трьох міських автобусних маршрутів, а також з’явиться один новий.

Та: «Укрзалізниця» запустила додаткові рейси до Києва зі Львова. Додаткові рейси поїздів курсуватимуть в кінці липня.

4. На кільцевій дорозі в Києві повністю відкрито рух – «Київавтодор». Капітальний ремонт на ділянці розпочали ще навесні 2021 року.

Читайте також: На Львівщині планують ремонт моста за понад 2 млн грн. Гроші на це виділять з державного бюджету.

А також: У Львові хочуть відремонтувати приміщення Психіатричної лікарні. Роботи вартуватимуть орієнтовно 1,1 млн грн.

На цю ж тему: Біля Львівської психіатричної лікарні облаштують дитячу спортивну школу. Як вона виглядатиме.

5. ЮНЕСКО закликає заборонити використання смартфонів у школах по всьому світу. Цифрові технології, включно зі штучним інтелектом, не мають витісняти особисте спілкування з учителями.

Читайте також: На території заказника «Торфовище Білогорща» вивчать різновиди птахів і екологію. «Орнітологічні дослідження у заповіднику потрібні, оскільки це дуже недооцінена територія, про яку маємо дбати і маємо дати розуміння людям про те, яким скарбом вони володіють», – зазначив голова комісії з питань екології, природокористування та енергозбереження, депутат Володимир Лучишин.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!