У Львові просять впорядкувати паркування на залізничному вокзалі. Міськрада підготує звернення

1066 0
Частину землі там використовують під паркування легкового транспорту, а другу – під несанкціоновану стихійну автостанцію.
Фото: Дивись.Info

Фото: Дивись.Info

У Львові на залізничному вокзалі просять впорядкувати паркування, адже частину земель там використовують під парковку легкових автомобілів, а частину – як несанкціоновану стихійну автостанцію. Про це повідомили депутати під час сесії ЛМР 28 березня і закликали міського голову звернутися до прем’єр-міністра України.

«Місто виділяло великі кошти на реконструкцію цієї земельної ділянки, але станом на сьогодні питання паркування взагалі не врегульоване. Ті декілька місць, які є на залізничному вокзалі, використовуються маленькими мікроавтобусами для перевезення пасажирів як на території області, так і по всій Україні. Там змішалося все – люди, машини, автобуси. Але поряд є дві земельні ділянки, що належать державі і «УЗ». Проблема в тому, що частина землі використовується під паркування легкового транспорту, а друга – під несанкціоновану стихійну автостанцію. Разом з тим, на території пл. Двірцевої є одна автостанція, поряд інша», – сказала депутатка від фракції «ЄС» Олена Пелех.

Читайте також: Сила трьох площ, або Чому привокзальний район у Львові потребує оновлення

Депутат від «ЄС» Олексій Різник зазначив, що розпорядником земель державної власності у цьому випадку є Львівська ОВА:

«Можливо, місту вартує розглянути питання щодо того, аби взяти ділянку в постійне користування або під умови платного сервітуту, або інше строкове платне користування з подальшою передачею її комунальному підприємству «Львівавтодор». Думаю, що таке треба було б зробити не лише на залізничному вокзалі, а й на автовокзалах, всіх інших місцях, де є велике скупчення людей».

Водночас Андрій Садовий зазначив, що вже неодноразово звертався до керівництва «Укрзалізниці» та писав листи з проханням подати інформацію щодо коштів, які вони заробляють з автостоянки, проте вони цю інформацію не надають:

«Вони постійно відповідають, що це питання безпеки держави і вони не можуть проінформувати, скільки це коштів. Я їм казав, що громада готова дати їм удвічі більше за те, що вони збирають. Щоб вони покрили свої видатки, а ми могли оперувати це як місто. Глуха стіна. В результаті є мільйон проблем, бо територію там справді треба трохи переоблаштувати.

Треба підготувати звернення і наголосити на моменті неподання інформації на вимогу міської влади з точки зору коштів, які вони збирають з паркування – ну це ганьба».

Читайте також: Затори на Двірцевій, або Чому не працює правило kiss&ride 

Нагадаємо, що у 2017 році в місті розглядали можливість будівництва підземного паркінгу на оновленій площі Двірцевій перед вокзалом, проте цю ідею не втілили.

До слова, ще у 2021 році Tvoemisto.tv підіймало питання щодо заторів на під’їзді до залізничного вокзалу. Тоді з’ясувалося, що причина – нелегальні таксисти та інші водії, які зупиняються не за правилами у зоні «kiss&ride», куди водії мають під’їжджати, висаджувати чи підбирати пасажирів, і одразу їхати. Більше тут.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!