Нардепи зареєстрували у Раді ще три законопроєкти про мобілізацію

1679 0
Нардеп Гончаренко пропонує право на демобілізацію після 18 місяців служби.
Умовне фото

Умовне фото

У Верховній Раді від 25 грудня зареєстрували три законопроєкти про мобілізацію, які можуть стати альтернативою оновному, поданому раніше. Інформація про інші документи міститься на сайті ВР.

Окрім поданого Кабміном, зареєстровні законопроєкти за ініціативи Олексія Гончаренка («Європейська Солідарність»),  Георгія Мазурашу («Слуга Народу») та за ініціативи групи депутатів на чолі з Дмитром Разумковим. 

Читайте також: Військовий комісар з Львівщини пояснив, чому повістки вручають у громадських місцях

Документи, ініційований Олексієм Гончаренком, відрізняється від основного тим, що пропонує право на демобілізацію після 18 місяців служби, а також пропонує звільнення строковиків протягом 1 місяця з моменту набрання чинності законом, право на звільнення з військової служби людям з інвалідністю 3-ї групи, а не тільки 1-ї та 2-ї та відстрочку здобувачам наступного рівня освіти, незалежно від спеціальності.

Щодо законопроєкту Разумкова, то у ньому йдеться про збереження мобілізації з 27 років. Крім того, пропонують  передбачити звільнення за власним бажанням військовослужбовців, які на службі з часу активної війни вже не менше 24 місяців (з яких протягом щонайменше 8 місяців брали безпосередню участь у бойових діях) тощо.

Нагадаємо, уряд подав законопроєкт до Верховної Ради щодо змін у процесі мобілізації, який, зокрема, стосується вручення повісток про виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Повістки зможуть надсилати в електронному форматі. Детальніше читайте тут.

Також у новому законопроєкті про мобілізацію уточнили та розширили перелік осіб, які мають право на відстрочення. Детальніше читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!