Київ

Німецькі партнери встановлять у кількох лікарнях Києва автономні сонячні електростанції

714 0
Загальна вартість проєкту – 500 тисяч євро.

Київ підписав угоду про співпрацю з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Першим проєктом співпраці стане встановлення автономних сонячних електростанцій для безперебійного енергопостачання для кількох столичних лікарень. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Як зазначив мер Києва Віталій Кличко, минулий опалювальний сезон показав, наскільки є залежними від енергоживлення медзаклади, та як відключення обладнання може призводити до летальних чи тяжких наслідків.
 
«Проєкт із встановлення сонячних електростанцій забезпечить безперебійне енергопостачання наразі 3 медзакладам – одній з міських клінічних лікарень, пологовому будинку, перинатальному центру; також дозволить частково замістити обсяг спожитої енергії з відновлювальних джерел, акумулювати електроенергію, що знівелює ризики знеструмлення закладів, та зменшити обсяги викидів CO2», – зазначив мер.
 
Зазначається, що фінансування робіт повністю покриватиметься грантовими коштами GIZ. Загальна вартість проєкту – 500 тисяч євро.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!