Новобудову на Личаківській зводять із порушеннями. Львів’ян закликають не купувати там житло

5595 0
Паспорт фасаду не дали на погодження.
Візуалізацію надали в ЛМР

Візуалізацію надали в ЛМР

У Львові на вул. Личаківській, 86 зводять новобудову, однак із порушеннями опорядження фасаду. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

«Будинок, який проєктують на вул. Личаківській, 86, отримав містобудівні умови та обмеження влітку минулого року. Там була гранична відмітка 21,5, зараз немає інформації, яка нині гранична відмітка, бо перевірки ще не було від ДАБІ. Але бачимо, що фасад будинку суттєво відрізняється від тих параметрів, про які йшлося в МУО», – каже він.

За словами Антона Коломєйцева, на час видачі містобудівних умов у розрахунку був чотириповерховий будинок із двома верхніми поверхами, які суттєво відходять від лінії забудови, приблизно на два метри в глибину будівлі. Як наслідок, вони ховаються за обємами даху сусіднього будинку.

«Останній поверх є зрізаний, такий мансардний, стіна не йде вгоду, об'єм таким чином менший. Сьогодні ж бачимо шість поверхів, які від низу й до гори зроблені під одну лінію, що створює великий об'єкт. Окрім цього, паспорт фасаду не дали на погодження», – додає Антон Коломєйцев.

Читайте також: На вулиці Перфецького у Львові збудують дві 9-поверхівки. Візуалізація

На думку головного архітектора Львова, – це міг бути об’єкт, який став би зразком для наступних, однак зараз псує вигляд вулиці.

Нагадаємо, містобудівні умови та обмеження на зведення новобудови на вул. Личаківській погодили минулого року 27 червня під час виконкому. Будинок мали звести на Личаківській, 84а, б, 86а, 84-88, що належить до історичного ареалу міста. Його висота не має перевищувати 21,5 м, а відсоток забудови – 40%. 

Будівництво ведеТзОВ «Ангеліка», яке згідно з даними системи Youcontrol, належить львів’янам Віталієві Гуді, Вадиму Моргунову, Володимиру Пєшкову та Тарасу Перетятко.

Ольга Коваль

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!