Одна нога коротша за іншу на сім сантиметрів. Львівські лікарі прооперували дівчину із рідкісним ускладненням

484 0
17-річну дівчину прооперували у лікарні святого Миколая
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У лікарні святого Миколая у Львові прооперували 17-річну Христину Герус, в якої одна нога була на 7 см коротшою за іншу. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО. 

Проблему у львів’янки виявили після перелому тазової кістки – на обстеженні лікарі виявили – юнацький епіфізеоліз голівки стегнової кістки.

«Це означає, що голівка зісковзнула з шийки в зворотному напрямку і продовжувала з’їжджати все далі і далі. Діти з таким діагнозом стають кульгами. Щоб не допустити цього, хірурги прооперували дівчинку, поставили голівку стегнової кістки на своє місце та зафіксували шурупами», – вказують медики. 

Проте через рік після операція у пацієнтки виникли ускладнення, яке трапляється у 15% прооперованих дітей. Це призвело до затримки у рості правої прооперованої ноги, а вже до 17 років різниця в довжині кінцівок досягла семи сантиметрів. 

Читайте також: Львівські лікарі вкоротили язик немовляті з рідкісним синдромом

Згодом ортопеди-травматологи разом із колегами з Польщі виконали ендопротезування, після чого розпочалась реабілітація. Вже за тиждень після операції дівчина почала ставати на ноги. 

Нагадаємо, що нещодавно у львівській лікарні святого Пантелеймона медики провели операцію чоловіку на серці за допомогою робота.

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!