Окупанти примушують переходити на російські паспорти і рублі на тимчасово зайнятій території України

782 0
Коротко про ситуацію на фронті.

Російське окупаційне керівництво продовжує примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території України. Такі заходи тривають у Мелітопольському районі Запорізької області. З обігу торгових мереж поступово вилучають українські гривні, населення примушують переходити на російські рублі. Також окупанти намагаються фінансово заохотити місцеве населення до колаборантства, надаючи  грошову допомогу особам пенсійного віку в розмірі 10 тисяч рублів та нараховуючи більшу зарплату лояльним місцевим, які згодилися працювати в установах так званої окупаційної влади.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Читайте також: Українські захисники знищили ще 650 окупантів і 40 одиниць ворожої техніки

Коротко по напрямках:

  • на Волинському та Поліському  без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • на Слобожанському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів: Стрілеча, Красне, Стариця, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Амбарне, Дворічанське, Фиголівка, Дворічна та Куп’янськ Харківської області.
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках ворог завдав вогневого ураження неподалік населених пунктів: Макіївка, Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Терни, Колодязі, Зарічне, Діброва і Яковлівка на Харківщині.
  • на Бахмутському та Авдіївському  противник продовжує спроби прориву оборони наших військ. Вогневого впливу з танків та артилерії зазнали райони двадцяти шести населених пунктів. Серед них: Верхньокам’янське, Васюківка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Авдіївка, Опитне, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області. Також окупанти завдали авіаудару поблизу Кліщіївки.
  • на Новопавлівському напрямку ворог обороняється та та обстрілює наші позиції з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів: Велика Новосілка, Золота Нива, Павлівка та Вугледар Донецької області.
  • на Запорізькому – від ворожого вогню постраждали Времівка Донецької області та Темирівка, Ольгівське, Гуляйполе, Дорожнянка, Оріхів, Новоандріївка, Щербаки, Лобкове і Плавні на Запоріжжі.
  • на Херсонському напрямку окупанти обстріляли, зокрема, Гаврилівку, Дудчани, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Іванівку, Зеленівку, Інженерне, Антонівку і Дніпровське та місто Херсон.

 

Українська авіація протягом поточної доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час уразили 7 пунктів управління, 10 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та склад боєприпасів противника.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!