Політична реклама

Опалення у помешканнях львів'ян наразі не вимикатимуть

1278 0
Попри плюсову температуру надворі, теплоенерго не змiнює режим обiгрiву.

У квартирах багатоповерхових будинків Львова цими днями гаряче, інформує Експрес.

Доводиться вiдчиняти вiкна, аби температура повiтря у кімнатах знизилася.

"Справдi, температура повiтря вдень вже сягає +10 градусiв, - розповiв Володимир Штейбарт, головний iнженер ЛМКП "Львiвтеплонерго". - Тому все наше обладання працює таким чином, щоб не перегрiвати споживачiв, тобто на мiнiмумi. Призупинити подачу тепла у помешкання львiв'ян складно, адже невiдомо, якою буде погода завтра. Зупинити опалювальний сезон ми не маємо права, бо вночi температура знижується до нуля i навiть до кiлькох градусiв морозу.

А у тих будинках, куди теплоносiй подається з ТЕЦ, практично неможливо вимикати опалення впродовж дня. Адже енергетичне обладання на теплоцентралi - турбiни та паровi котли, не можна вимикати i вмикати, коли заманеться. За таких умов щоразу доведеться повнiстю перебудовувати технологiчну схему".

Про недогрiв квартири можна повiдомляти, натомість,  на перегрiви, за словами Володимира Штейбарта,  львів’яни практично не скаржаться.

Зараз у багатьох споживачiв на входах у будинок стоять прилади облiку тепла. Перед лiчильниками є спецiальнi засувки. Тож цими засувками можна перекривати подачу тепла у будинок впродовж дня, а ввечерi знову вмикати опалення. Проте перекривати систему можна лише на трубопроводi, через який подається тепло, аби ця система була пiд тиском. Таким чином i регулюється теплопостачання у будинку i економляться кошти.

ТЕГИ: опалення

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!