Опора заявила про спроби фальсифікації результатів виборів в Добромилі

1919 0
Партія, якій дописували голоси могла б отримати на один мандат більше у Львівській обласній раді
Фото: Lenta.ua

Фото: Lenta.ua

У Добромильській міській ТВК підтверджуюються підозри у спробі фальсифікації протоколів ДВК з виборів депутатів Львівської обласної ради, про це на своїй сторінці у Фейсбук пише керівник проєктів у галузі виборів та місцевого самоврядування громадянської мережі «Опора» у Львівській області Тарас Радь.

«Виявлені факти свідчать про те, що спроби сфальсифікувати протоколи виборчих дільниць можуть допомогти партії, якій дописували ці голоси отримати на один мандат у Львівській обласній раді більше», – пише Тарас Радь.

Вчора Львівський обласний осередок партії «За майбутнє» заявив про фальсифікації на Львівщині. «На виборчій дільниці номер 461318 у Добромилі було виявлено підробку підсумкового протоколу волевиявлення громадян на користь провладної партії «Слуга народу»», – йдеться у повідомленні на Фейсбук сторінці партії.

Львівська обласна ТВК повернула на уточнення протокол Добромильської міської ТВК з виборів депутатів Львівської обласної ради через розбіжності у даних окремих виборчих дільниць між початковими та уточненим протоколом ДВК.

«Добромильська міська ТВК провела перерахунок на одній виборчій дільниці №461318.  Виявили розбіжність даних, які зазначені в уточненому протоколі ДВК у голосах кількох політичних партій, тоді як дані у пакетах з бюлетенями цих партій відповідають даним поточного протоколу з мокрою печаткою. Очевидно, протокол ДВК був кимось «уточнений» самовільно, в результаті чого близько 30 голосів різних партій були дописані одній політичній партії», – пише Тарас Радь.

Він також додає, що підозрюють розбіжності в уточнених протоколах по інших трьох виборчих дільницях: №461317, №461403 і №461327.

«По дільниці №461318 поліція відкрила кримінальне провадження щодо підозри підроблення виборчої документації. На жаль, на підставі інформації в Інтернеті, тоді як жодна з партій заяви про злочин не надсилала. Кваліфікація також залежатиме від того чи така фальсифікація могла вплинути на результати голосування», – додав він.

Нагадаємо, вже відомо хто став депутатом ТурківськоїНовокалинівської, Рудківської, Глинянської, Добромильської, Самбірської та Старосамбірської міських рад.

Про те, хто став депутатом Львівської міської ради, які їхні біографії та статки читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!