Освітній омбудсмен відреагував на мовний скандал у Податковому університеті Ірпеня

840 0
Освітній омбудсмен вказав на пряме порушення Закону України.

Після мовного скандалу, що виник у Державному податковому університеті стосовно викладачки, яка відмовилася вести пари з філософії українською, у ситуацію вже втрутився Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, також відреагував на інцидент і освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

У коментарі Tvoemisto.tv омбудсмен підтримав відсторонення викладачки:

«Рішення керівництва ЗВО про відсторонення на час службового розслідування, правильне. Наявне очевидне порушення ст. 7 Закону України "Про освіту". Така викладачка не має права викладати в українському університеті», – додав Горбачов.

Нагадаємо, напередодні мережею почало ширитися відео, де професорка кафедри філософії та політології Державного податкового університету Ірпеня, Любов Сергіївна Воробйова викладала предмет російської мовою. На зауваження студентів перейти на українську викладачка запропонувала студентам не приходити на її заняття та опановувати матеріал самостійно, окрім цього викладачка сказала, що коли зустрінеться зі студентами на іспиті, то «обов'язково розмовлятиме на російській». За її словами, викладає матеріали російською вже 35 років і змінювати нічого не збирається.

До слова, схожий скандал виник і у столичному університеті – там викладачка відправляла на фронт студентів після прохання вести лекції українською.

 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!