Папа Римський у великодній промові помолився за мир в Україні і закликав росіян шукати правду

1511 0
Папа Франциск попросив потішити поранених і всіх тих, хто втратив близьких через війну.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Папа Римський Франциск у своєму Великодньому посланні до світу в неділю згадав про війну в Україні і попросив росіян шукати правду про вторгнення їхньої країни в Україну. Про це повідомили Reuters.

Під час пасхальної меси на площі Святого Петра у Ватикані понтифік помолився за українців і закликав росіян шукати правду. 

«Допоможи любому українському народові на дорозі до миру та вилий пасхальне світло на російський народ», – закликав Папа Франциск.

Він також попросив потішити поранених і всіх тих, хто втратив близьких через війну та відкрити серця всієї міжнародної спільноти, «щоб вона докладала зусилля для того, щоби покласти край цій війні та всім конфліктам, які обагряють світ кров’ю».

Читайте також: У Ватикані знову поєднали Україну і росію у Хресній дорозі

Зазначимо, що що Папа Франциск часто підтримує Україну. Так, Папа Франциск 18 березня зустрівся у Ватикані з біженцями, які прибули до Європи в рамках екуменічної ініціативи гуманітарних коридорів. Він назвав гуманітарні коридори «практичним шляхом для запобігання трагедіям і загрозам, пов’язаним із торгівлею людьми», а також зазначив, що ця ініціатива «залишається трагічно актуальною, ба більше, необхідною як ніколи».

Нагадаємо, що 29 березня Папа Франциск поїхав до лікарні ім. Аґостіно Джемеллі, щоби пройти низку «заздалегідь запланованих обстежень». Папу госпіталізували з легеневою інфекцією після того, як він відчував труднощі з диханням. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!