Україна

Парламент України підтримав звільнення Ткаченка з посади міністра культури

677 0
За проголосували 321 депутат, 2 проти, а 6 – утрималися.
Фото із facebook олександра ткаченка

Фото із facebook олександра ткаченка

У четвер, 27 липня, Верховна Рада України ухвалила рішення щодо звільнення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка з посади. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Питання призначення нового Міністра сьогодні не стоїть у порядку денному і, скоріш за все, не буде цього тижня», – зазначив він.

За проголосували 321 депутат, 2 проти, а 6 – утрималися.

Зазначимо, що 26 липня комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів не підтримав відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.  

Читайте також: В Україні - скандал через новий серіал. Що трапилось

Нагадаємо, що у п'ятницю, 21 липня, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав у відставку

Також зазначимо, що перед цим президент Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити Олександра Ткаченка з посади міністра культури й інформаційної політики та призначити на цю посаду іншу людину. 

Скандал з Ткаченком виник через новий серіал. Станом на 19 липня ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» і «UATV») Міністерства культури та інформаційної політики уклало 17 договорів на виробництво серіалів на загальну суму понад 150 млн грн. Загалом ДП планує реалізувати 53 проєкти від 32-х вітчизняних продакшенів.

Додамо, що волонтер та громадський діяч Святослав Літинський зареєстрував петицію, яка вже набрала необхідну кількість підписів, до уряду України щодо зростання обороноздатності. У ній він закликає обмежити некритичні витрати, а всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби. Волонтер розповів Tvoemisto.TV, які витрати зараз на часі, за якими критеріями варто визначати критичність потреб та чому деякі містяни цього не розуміють.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!