Патріотизм на експорт: як молоді львів'яни продають одяг навіть у Китай

13369 3
Український одяг – це не тільки вишиванка. А тризуб на патріотичній футболці – не має бути просто чорним чи білим. І купувати такі часто синтетичні та неякісні речі не обов’язково в сувенірних магазинах з «туристичною» націнкою. Так вважають троє молодих львівських економістів, що створили бренд одягу, який набуває все більшої популярності. Про те, як успішно втілювати власні ідеї, роблячи при цьому щось патріотичне, сучасне і близьке багатьом та за місяць продавати сотні речей в Україні і далеко за її межами – tvoemisto.tv дізналось у засновників бренду Heyday.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Сергій Цюпко з Борислава та Роман Зорій і Андрій Павліківський з Івано-Франківська запустили у Львові лінію патріотичного одягу – футболок та світшотів: з кольоровими тризубами, принтами калини чи імітацією вишивки, гаслом «Слава Україні». Менш як за місяць існування колекції її автори постійно отримують замовлення не тільки зі Львова, Сімферополя, Дніпропетровська, Харкова, а також від українців у Німеччині, Канаді і навіть Китаї.

Найактивніше патріотичні речі замовляють кияни, однак першу таку футболку відправили подрузі-українці у Москву. Самі хлопці також часто ходять в своєму одязі і радіють, зустрівши на вулицях міста когось в речах свого бренду. Але поспішають наголосити, що їхні творіння – це не сувенір з України, а одяг, який поєднує близьких за поглядами та цінностями людей.

«Ми – не патріотичні футболки та світшоти. Ми – бренд одягу. Собівартість одиниці дуже висока. Ми підбираємо якісну тканину. Говорити про якісь заробітки, зважаючи, що ми не працюємо з оптовими продажами,смішно. Ми не відкриваємо своєї бухгалтерії. Так, ми добре продаємо, але це важко назвати комерційним проектом. Ми просуваємо ідею, а не продаємо одяг. У нас ніде не пише «купи одяг». Я йду по вулиці в футболці «Слава Україні!» – і до мене люди щодня вітаються «Героям слава!». Це – як талісман. Коли люди бачать тризуб в новій яскравій інтерпретації, вони посміхаються і розуміють, що не все втрачено», – кажуть хлопці.

Фото зі сторінки Heyday на Facebook

До речі, шити хлопці не вміють, тому найняли підрядника. Дизайн – виключно їхній. Надалі автори Heyday планують розвиватися як бренд українського одягу, готують дитячу та осінню колекції та не проти представити свій одяг на Українському тижні моди.

Сергій Цюпко, 22 роки: «Бренд Heyday – один з наших проектів, також маємо рекламне агентство, організовували масштабні вечірки... Я жив понад 2 роки в США: виїхали з батьками на постійне місце проживання, але українське забрало мене назад. Ідея щодо одягу в нас була дуже давно – робити якісний український одяг, щось досконале. За кордоном я зустрічав український одяг – якісний і коштує дорого, але ти чомусь його бачиш тільки там.

Насправді, реалізувати такий проект, як наш – непросто і з точки зору внутрішньої механіки, і з точки зору інвестицій. Ми розробляли лекала – це наш крій і наш авторський дизайн, повністю наші ідеї. І це три місяці безсонних ночей, аби запустити процес.

Точкою відліку стала революція, заворушення в Україні – і час будувати нову країну. Ми відчули, що саме зараз час запускати проект і надихати людей, які бачать своє майбутнє в Україні, аби вони носили якісний і зручний одяг з гордістю. Heyday – розквіт, новий день. Коли, як не зараз, будувати нову країну?!».

Роман Зорій, 23 роки: «Ми рано зрозуміли, що не хочемо працювати на когось, а хочемо займатися своєю справою. Ми прості хлопці, які щодня роблять те, що треба робити. І знаємо, що формула успіху проста: щодня треба дуже багато і натхненно працювати. Ми любимо те, що робимо. 

Ми розраховували на нижчий середній вік клієнтів, але багато старших людей є нашими замовниками. Часто людям складно вибрати щось одне з колекції. Люди дякують, надсилають фото, передягнувшись в футболку чи світшот прямо на пошті! Це дуже приємно.

Нас надихнув патріотизм. А ми ставимо собі вже ціль - надихати таких людей, як ми. Вже працюємо над осінньою колекцією і над дитячим одягом. Будемо експериментувати з новими якісними таканинами, нам дуже цікавий джинс. Хочемо рости як бренд».

Андрій Павліківський, 22 роки: «Головне, що у нас є, це наша команда. Команда – основна складова успіху. Кажуть, не можна будувати бізнес з друзями, але в нашому випадку це не працює. Ми разом живемо, разом творимо. Робочий день починається в 07:00 і закінчується в 02:00. Кожен окремо ми не змогли б зробити і десятої частини від усіх наших спільних проектів.

Приємно, коли молодь замовляє в нас одяг. А потім телефонує і добирає для батьків, родичів.

Чому вирішили працювати у Львові? Можна завжди втікати кудись в пошуках кращого рівня життя, зараплати, а можна залишитись у місті, яке любиш, і робити його кращим».

Ціни на одяг Heyday, запевняють хлопці, не є вищими, ніж на схожу продукцію від популярних брендів, а, швидше, навпаки (футболки по 149 грн, світшоти – до 369 грн). Замовити одяг можна наразі он-лайн та по телефону.


Читайте також:
12 Липня, 2014 15:20
Олена Молодці!!!!!!!)
9 Липня, 2014 20:40
Галина молодці! приємно читати, що в наш час є молоді люди, які досягають успіху. дуже мотивує!
9 Липня, 2014 18:56
Соломія Круто!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!