Перехід на електронні лікарняні та як подолати затори на Двірцевій. Головне за добу

743 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Із 1 жовтня оформлення усіх лікарняних буде відбуватись в електронному форматі. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань здоров‘я нації Михайла Радуцького, впровадження е-лікарняних дозволить більш ефективно боротися з корупцією, оскільки система дозволяє перевірити, скільки та кому той чи інший лікар листів непрацездатності.

Затори на Двірцевій. Чому виникають затори на під'їзді до вокзалу і що можна з цим зробити, читайте у матеріалі

Окремі держави Європейського Союзу підняли питання можливості скасування безвізового режиму з країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою, через серію зловживань з боку громадян цих держав.

Читайте також: Перебіг став важчим. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Ватикан вводить обов’язкову вакцинацію від коронавірусу. Усі працівники і гості Держави Ватикан повинні показати, що отримали щеплення або перехворіли останнім часом чи мають негативний результат на Covid-19.

Мін’юст планує продати Миколаївську виправну колонію №50, що у селі Заклад Стрийського району. Територію площею 15,5 га хочуть виручити на торгах за початковою вартістю більше 17 млн грн.

Читайте також: Львів’ян запрошують на родинні фестини у Годовицю

Covid-19 у дітей. Перебіг захворювання на Covid-19 у дітей тепер, у порівнянні з весняною чи осінньою минулорічною хвилями, значно змінився. Хвороба провокує важкі ускладнення, а протікання та лікування стало важчим і довшим.

Оператори кол-центру «Львівобленерго» більше не прийматимуть показників електроенергії. Подавати показники мешканці області зможуть лише через автоматичні сервіси. 

Міністерство охорони здоров'я намагатиметься відсторонити керівників медзакладів, працівники яких підробляють документи щодо вакцинації від Covid-19 чи вносять неправдиві дані про пацієнта, а в разі продовження цієї практики – такі заклади позбавлятимуть ліцензії.

Читайте також: Кого лікуватимуть інноваційними ліками від Covid-19 на Львівщині

У Львові продовжують реконструкцію озера на Панча: там вже провели демонтажні роботи, влаштували дренаж по дну та навколо водойми, підключили каналізаційну систему. Реконструкцію планують завершити до Дня міста, хоча спершу йшлося про те, щоб завершити всі роботи до кінця 2022 року, але місто домовилося з підрядником про швидше виконання.

 

Сьогодні, 30 вересня, у Львові відзначатимуть всеукраїнський День бібліотек.  З нагоди цього свята у Lem Station, що на вул. Д. Вітовського, 57, відбудеться масштабний захід «Чотири простори: інтерактивна експозиція сучасних бібліотек.

Гарного Дня!

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!