Київ

Петиція проти паркінгу на Прирічній в Києві набрала необхідні для розгляду голоси

834 0
Міська влада має розглянути вимоги активістів.
Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Петиція проти будівництва паркінгу на вулиці Прирічній біля Оболонської набережної, набрала необхідну для розгляду міською владою кількість підписів.

Автор петиції закликає захистити від забудови зелену зону півострова «Коса», що біля затоки Собаче Гирло.

У петиції зазначають, що, згідно з генпланом міста, земельна ділянка, де збираються побудувати паркінг, належить до озеленених територій, зон масового відпочинку й рекреаційних зон.

Посилаються також на закон «Про охорону земель» і статті 88 і 89 Водного кодексу України, де йдеться про те, що прибережні захисні смуги є природоохоронною територією і там потрібно обмежити господарську діяльність. Активісти підкреслюють, що будівництво призведе до засмічення не лише території довкола, але й самого русла річки Дніпро.

Також у петиції наголошується, що земельна ділянка, яка була передана рішенням Київради КП «Житлоінвестбуд-УКБ» для будівництва паркінгу, розташована в зоні регулярного підтоплення.

Автор петиції також пропонує альтернативні місця, де можна побудувати паркінг для відвідувачів парку «Наталка»: проспект Володимира Івасюка, 2 або 8-А, чи розворотне кільце на перетині вулиць Північна та Прирічна.

Тож у петиції просять Київраду та мера Віталія Кличка скасувати рішення про надання земельної ділянки для будівництва паркінгу, а також перенаправити виділені 120 мільйонів бюджетних гривень на Міську цільову програму «Захисник Києва» задля посилення оборони та безпеки столиці.

Нагадаємо, депутати Київради на засіданні 20 квітня виділили ділянку для будівництва підземно-наземного паркінгу за 120 мільйонів гривень.

У КМДА наголошують, що паркінг будують, аби відвідувачі створеної тут рекреаційної зони могли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття. Також заступник голови КМДА Вячеслав Непоп зазначив, що паркінг не будуватимуть у зеленій зоні.

Водночас активісти ГО «Парк Прирічна» вимагають створити на цьому місці парк. Вони також запропонували 4 інші локації для паркінгу, які не передбачають знищення зеленої зони.

Додамо, на початку стало відомо, що у зазначеній зеленій зоні почали вирубати дерева. Також активісти повідомили, що в ніч на 10 квітня було знищено близько 60 дерев. При цьому в КМДА спростували інформацію про видалення дерев на вулиці Прирічній в Оболонському районі, та зазначили, що вона не відповідає дійсності. Натомість у відповідь на запит «Твого міста» у «Київзеленбуд» все ж визнали, що вирубка була.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!