Підрозділ росіян в повному складі відмовився воювати після втрат на Харківщині, ‒ Генштаб

1400 0
На Донбасі ЗСУ відбили 7 атак ворога, знищили 10 танків, 7 артилерійських систем та 4 бойові броньовані машини.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Через втрати, отримані під час боїв в Харківській області, російський мотострілецький підрозділ зі складу 1-го армійського корпусу у повному складі відмовився воювати. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: На Донбасі ЗСУ знищили склад з боєприпасами ворога

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках підтверджено залучення до охорони кордону у Гомельській області підрозділів спеціальної бригади внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ республіки білорусь.
  • На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів райони населених пунктів Середина-Буда, Рожковичі, Сеньківка та Сопич.
  • На Слобожанському напрямку противник, силами до 30 батальйонних тактичних груп, веде бойові дії. Здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування дій військ Сил оборони та недопущення їх подальшого просування та виходу на лінію Державного кордону.
  • На Харківському напрямку противник продовжує оборонні дії. Основні зусилля ворога зосереджуються на утриманні зайнятих рубежів. Для  недопущення переходу в наступ наших військ, агресор  здійснював артилерійські обстріли українських позицій.
  • На Слов’янському напрямку противник активних дій не проводив, зосереджує свої війська, намагається створити умови для поновлення наступу.
  • На Донецькому напрямку ворог продовжує вогневе ураження наших підрозділів по всій лінії зіткнення, завдавати ракетних та авіаційних ударів, зокрема і по населених пунктах.
  • На Лиманському напрямку окупанти активних дій не проводили. Обстріляли з артилерії райони населених пунктів Григорівка та Серебрянка.
  • На Сєвєродонецькому напрямку противник безуспішно намагається встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк, бойові дії тривають.
  • На Бахмутському напрямку окупанти активно застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію. Підрозділи противника намагались вести штурмові дії у напрямку населених пунктів Ниркове та Миколаївка. Українські воїни завдали вогневого ураження. Окупанти з втратами відійшли. Ворог намагався провести розвідку боєм у напрямку населених пунктів Нагірне і Берестове. Отримав відсіч та відійшов. Противник веде наступ у напрямку Воздвиженка — Роти, має частковий успіх, закріплюється на зайнятих рубежах.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснює систематичний вогневий вплив по позиціях наших підрозділів  з метою сковування дій.
  • На Південнобузькому напрямку росіяни ведуть оборону. Для посилення угруповання противник перемістив піддрозділи. Вживає заходів з інженерного обладнання раніше зайнятих рубежів – є встановлення мінних загороджень в районі Високопілля.

 

Додамо, що за минулу добу захисники та захисниці України на Донбасі відбили 7 атак ворога, знищили 10 танків, сім артилерійських систем, 4 бойові броньовані машини, 3 спеціальні броньовані автомобілі, 4 одиниці автомобільної техніки та склад з боєприпасами противника. Підрозділами протиповітряної оборони збили 5 безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10».

Нагадаємо, львівські десантники 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ знищили близько 50 військових елітного полку рф. Бій тривав приблизно 14 годин. Тоді ворог хотів перерізати одну стратегічно важливу трасу на сході України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!