Поблизу банку їжі «Тарілка» у Львові створюють зелений простір

989 0
Волонтери вже облаштували тут дощовий садок.
Фото: Галина Козютинська

Фото: Галина Козютинська

У Львові поблизу банку їжі «Тарілка», що на вул. Кульпарківській, 158, почали створювати «зелений» простір. Ініціаторами стали мешканці, які розробили проєкт і перемогли у програмі «Сафарі для громад у Львові» у 2020 році. Реалізувати проєкт розпочали громадські організації «Плато» і «Тарілка» наприкінці вересня цього року.

Читайте також: «Тарілка» для нужденних. Як львів'янин заснував перший у місті перший в Україні продовольчий банк

Тут вже облаштували дощовий садок поруч із місцем, де після дощів утворювалася велика калюжа, замінили асфальтоване покриття у внутрішній частині простору водопроникною поверхнею, перефарбували стіни у білий колір, а також із зовнішнього боку висадили в'юнкі рослини для формування вертикального озеленення та зменшення нагрівання простору.

«Ми прагнемо показати мешканцям, що за допомогою простих і відносно дешевих природоорієнтованих рішень можна водночас пристосувати громадський простір до тривалих періодів спеки та інтенсивних опадів, які щороку стають помітнішими, і таким чином зробити його більш комфортнішим для користувачів», – каже виконавчий директор громадської організації «Плато» Микола Рябика.

Також тут хочуть облаштувати контейнерне озеленення із місцями для відпочинку у внутрішній частині простору. 

Нагадаємо, що у Львові у серпні запрацював перший в Україні продовольчий банк їжі «Тарілка» для потребуючих. Відвідувачі зможуть забрати свій безкоштовний продуктовий набір за адресою: вул. Кульпарківська, 158.

До цього у Львові не було продовольчого банку, їжу з якого віддавали б безпритульним, людям із малозабезпечених сімей чи пенсіонерам. Зайнявся його створенням підприємець та волонтер Ростислав Косюра, який переїхав до України в серпні 2019 року. Tvoemisto.tv у межах проєкту «Я вірю в цю країну» він розповів, що таке продовольчий банк, як він допомагатиме мінімізувати кількість сміття та що таке «закон негарних фруктів і овочів».

Фото Галини Козютинської 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!