Київ

Поліція не має права штрафувати водіїв маршруток, які не зупиняються під час тривог

1975 0
Поліція не має права штрафувати маршрутки за продовження перевезення пасажирів під час повітряних тривог. Про це повідомляє ініціатива «Пасажири Києва».
Умовне фото

Умовне фото

Поліція не має права штрафувати маршрутки за продовження перевезення пасажирів під час повітряних тривог. Про це повідомляє ініціатива «Пасажири Києва».

Кодекс України про Адміністративні правопорушення не містить норм, відповідно до яких патрульна поліція має право притягувати водіїв перевізників до відповідальності за перевезення пасажирів під час сигналу «Повітряна тривога».

«Органи місцевої влади в межах компетенції можуть розглядати питання про позбавлення перевізника ліцензії на перевезення пасажирів. Будь-якої іншої відповідальності чинним законодавством не передбачено», - пояснили у поліції на запит активістів.

Саме тому жоден водій та власник маршрутки не поніс ніякої відповідальності за те, що перевозив пасажирів під час тривог.

Нагадаємо, раніше директор департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук заявив, що під час тривоги у Києві перевізники мають висаджувати пасажирів, поліція має контролювати це. 

За його словами, з патрульною поліцією Києва була розмова про те, що приватні перевізники не виконують рішення Ради оборони міста щодо зупинки транспорту під час повітряної тривоги, щоб дати можливість людям пройти до укриттів.

«Про це ми розмовляли з патрульною поліцією. Вони під час повітряної тривоги мають зупиняти в тому числі і приватних перевізників і вимагати від них надання захисту для населення», – сказав Ткачук.

Водночас міська влада відхилила дві петиції про скасування зупинки транспорту під час повітряних тривог. На обидві петиції міська влада дала однакову відповідь: нагадала алгоритм дій під час повітряної тривоги і додала, що на кожній зупинці розміщені інформаційні схеми щодо того, як дістатися до найближчого укриття.

Раніше транспортна комісія Київради не підтримала одразу дві петиції киян про скасування зупинки транспорту під час повітряних тривог, але ухвалила рішення звернутися з цього приводу до Ради оборони Києва. Раніше мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію №11709 про скасування зупинки транспорту під час тривог.

Зараз триває збір підписів під ще однією петицією про скасування заборони руху наземного громадського транспорту (автобуси, трамваї, тролейбуси) під час повітряної тривоги. Станом на 18 квітня вона набрала вже понад 5,5 тисяч підписів. А також набирає підписи іще одна аналогічна петиція.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!