Київ

У Києві поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного руйнування «Будинку з комахами»

937 0
Забудовник демонтував повністю два поверхи, частково третій і сходи правого під’їзду пам’ятки.
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження або руйнування об’єктів культурної спадщини щодо незаконного руйнування пам’ятки архітектури – Будинку Марії Станіславської (1893 р.), що на вул. Володимирській, 93. Про це повідомив активіст та співзасновник пам'яткоохоронного хабу «Цегла» Дмитро Перов.
 
 

Зазначимо, після місяця протистояння активістів, Департаменту охорони культурної спадщини КМДА та забудовника, епопея із багатостраждальним «Будинком з комахами» закінчилася – споруду включили до Реєстру об'єктів культурної спадщини.

Нагадаємо, усе розгорілося 20 квітня, попри приписи Департаменту охорони культурної спадщини КМДА забудовник відновив роботи з демонтажу.

Пізніше Департамент охорони культурної спадщини КМДА виступив з вимогою припинити знесення будинку і звернувся до правоохоронних органів. Після цього з будмайданчика забрали будівельну техніку, однак демонтаж будинку продовжився вручну.

Наприкінці квітня комунальники прибрали будівельний паркан біля «Будинку з комахами» та побачили, що забудовник встиг демонтував повністю два поверхи та сходи правого під’їзду пам’яткиЧерез кілька днів міський благоустрій прибрав незаконні риштування на споруді, за якими виявили знищений ще й 3 поверх будинку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!