Польща може взяти на себе ППО над Заходом України, – екскерівник Бюро Нацбезпеки Польщі

8791 0
Це може статися, якщо росія не припинить атакувати прикордонні райони з Польщею.
Фото: ЄП

Фото: ЄП

Росія вже програла війну на політичному та стратегічному рівні, але сценарій нападу все ще можливий як для України, так і для країн Балтії, Польщі та всього Заходу. Про це зазначив колишній керівник Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козей, повідомляє Onet.

На його думку, росія вийде з війни в Україні явно ослабленою.

Читайте також: Зеленський доручив перевірити готовність до нападу з білорусі у 4 областях, – Данілов

«Стратегічні можливості росії зменшаться, позиції на міжнародній арені значно погіршаться, а рівень життя росіян значно впаде. У цьому сенсі можна сказати, що росія програє цю війну», – каже він.

Щодо технічного оснащення України та рф, то у порівнянні з початком війни українці мають чимало сучасної військової техніки із Заходу. Росіяни у цьому випадку програють, оскільки опираються на застаріле, радянське або пострадянське обладнання. Однак кількісно рф досі становить серйозну загрозу.

Характеризуючи ситуацію з повітряною безпекою, Станіслав Козей припустив можливість протиракетного захисту над Заходом України, зважаючи на близькість ракетних ударів до польського кордону.

Читайте також: Лукашенко може віддати наказ, але Білорусь – окупована, – білоруський опозиціонер про можливе вторгнення

«Ми маємо аргументи для того, щоб забезпечити превентивне страхування і повідомити про це росії. Якщо вона не перестане атакувати наш кордон ракетами великої дальності, то з дня на день ми можемо запровадити протиракетний захист над Заходом України», – каже колишній керівник БНБО Польщі Станіслав Козей.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv поспілкувалося з білоруським опозиціонером, координатором «Білоруського кризового центру» у Львові Олексієм Францкевичем, який пояснив, чи можливе військове вторгнення білорусі в Україну та відкриття нового фронту російсько-української війни, а також що означають маневри російсько-білоруських військ. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!