Понад 230 дерев зріжуть у львівському парку задля заміни аварійного колектора

1380 0
Початкова вартість тендера на заміну колектора становить 39,5 млн гривень, а кошти на це виділить Львівводоканал.
Фото: Оксана Медвідь/Фейсбук

Фото: Оксана Медвідь/Фейсбук

Комунальне підприємство Львівводоканал оголосило тендер на проведення заміни каналізаційного колектора у «Скнилівському» парку. Вартість таких робіт становить 39 млн 552 тис. гривень. Кошти на реставрацію підприємство виділить з власного бюджету.

Джерело: Prozorro

Згідно з тендерною документацією, для заміни колектора зріжуть 239 дерев, що підтвердили Tvoemisto.tv у Львівській міськраді, проте зазначили, що «Львівводоканал» відшкодує кошти. 

Окрім цього, повідомили, що каналізаційний колектор збудували ще у 70 роках минулого століття. 

«Внаслідок тривалої експлуатації в складних геологічних умовах (колектор прокладений в районі пливунів, у місцях перенасичених водою грунтів) суттєво погіршився технічний стан колектора, що у 2007 році призвело до руйнування його ділянки», – зазначили у пресслужбі. 

Читайте також: Як вирішити проблему затоплення Скнилівського парку нечистотами. Відео 

Руйнування, зі свого боку, призводять до витоку стоків з колектора у межах частини парку, його забруднення побутовими водами, суттєво погіршують санітарно-епідеміологічну ситуацію в цьому мікрорайоні. 

У зв’язку з цим в місті розробили проєктно-кошторисну документацію по заміні аварійного колектора. Роботи почали вже у 2021 році, проте потім припинили через повномасштабне вторгнення рф. Встигли прокласти ділянку колектора Д 1400 мм у сталевому футлярі, що обійшлось у понад 4,8 млн гривень. А також провели ремонт аварійної оглядової камери 4850х2700 мм на приєднанні в південно-західний щитовий колектор вартістю 1,8 млн гривень.

Вже згодом, у 2023 році, ціну проєкту відкорегували відповідно до цін на матеріали та роботи. Відтак його вартість зросла до 39,5 млн гривень.

Нагадаємо, що у 2020 році львів’яни створили петицію задля вирішення проблеми каналізаційного колектора у Скнилівському парку. Детальніше про це за посиланням.

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!