Київ

Правоохоронці виявили розкрадання 136 тисяч грн на відбудові в Ірпені

634 0
Підрядник завищив обсяги фактично виконаних будівельних робіт у звітній документації
Ірпінь зараз. Фото: з відкритих джерел

Ірпінь зараз. Фото: з відкритих джерел

Бучанська окружна прокуратура направила до суду звинувачення стосовно директора товариства та інженера з технічного нагляду. Їх підозрюють у привласненні бюджетних грошей та службовій недбалості. Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що в Ірпені під час ремонту адміністративної будівлі комунального підприємства, підрядник завищив обсяги фактично виконаних будівельних робіт у звітній документації. Це приміщення було пошкоджене внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ на територію регіону.

«У свою чергу, інженер з технічного нагляду засвідчила ці документи. На їх підставі на рахунок підрядної організації надлишково перераховано понад 136 тисяч гривень бюджетних коштів»,— йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що в рамках кримінального провадження усі збитки відшкодовані в повному обсязі. За ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 та ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України підозрюваним загрожує до восьми років ув'язнення.

Нагадаємо, Подільський районний суд Києва відсторонив від посади й на два місяці відправив під нічний домашній арешт директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ». Йому інкримінують службову недбалість під час ремонту пошкоджених росіянами хрущовок на Межовій вулиці, внаслідок чого місту було завдано збитків на 800 000 грн.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!