Президент Зеленський назвав умову, за якої в Україні можуть ввести воєнний стан

10809 0
Глава держави зауважив, що Україна не розглядатиме «прохання ватажків бойовиків» відвести українські війська з контрольованих територій Луганської та Донецької областей.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

Президент України Володимир Зеленський заявив, що воєнний стан в країні можуть ввести лише у випадку повномасштабного військового нападу з боку Росії. Про це він повідомив сьогодні, 22 лютого, на брифінгу за участі також президента Естонської Республіки Аласа Каріса й іноземних та українських ЗМІ.

«Щодо воєнного стану – дуже просто: це питання для нас зрозуміло, ми віримо в те, що не буде потужної війни проти України та широкої ескалації з боку РФ. Якщо буде – буде запроваджено воєнний стан», – сказав він у відповідь на запитання журналістки.

Читайте також: Путін доручив ввести в ОРДЛО російські війська

Глава держави також зауважив, що Україна не розглядатиме «прохання ватажків бойовиків» відвести українські війська з контрольованих територій Луганської та Донецької областей.

«Ми з ними не спілкуємося. Ми не розуміємо, хто це», – додав президент.

Читайте також: Воєнний стан і що кожен із нас може зробити

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну.  Пізніше так званий «віцеспікер парламенту «ЛНР» закликав Україну відвести війська добровільно, бо окупаційна влада «республіки» вважає своєю територією всю Луганську область.

Для довідки

Воєнний стан – це особливий правовий режим, який вводять на всій території країни або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності. Він передбачає надання відповідним органам державної та військової влади повноважень, необхідних для відвернення загрози, а також тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!