Київ

Прокуратура взялась за «бізнесменів», які влаштували базу відпочинку у заказнику «Деснянські луки»

863 0
"Підприємці" влаштували на березі річки зону відпочинку з наметами та мангалами

У столиці Київська міська прокуратура викрила двох киян, яких підозрюють у самовільній забудові тимчасовими спорудами ділянки на території ландшафтного заказника «Деснянські луки». Про це повідомила пресслужба відомства.

Слідство встановило, що двоє жителів Деснянського району, самовільно і без будь-яких правових підстав, зайняли земельну ділянку на території ландшафтного заказника місцевого значення «Деснянські луки» та прибережної захисної смуги річки Десенка.

«У подальшому вони здійснили на ній самовільне будівництво, встановили тимчасові споруди, огородили парканом та розмістили заклад громадського харчування із зоною відпочинку для здійснення підприємницької діяльності»,— йдеться у повідомленні.

У прокуратурі поінформували, що правоохоронці оглянули ділянку, встановили її розміри та задокументували факт зайняття земель. Зазначається, що територія має природно-заповідне призначення.

За ч.2, 3 ст.197-1, ч.2 ст.28 Кримінального кодексу України підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до двох років.

Ландшафтний заказник місцевого значення “Деснянські луки” був створений в Деснянському районі м. Києва для охорони заплави р. Дніпро рішенням Київради 28 липня 2020 р. № 97/9176 на площі 322 га

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!