Прикордонники не знають, чи відновить Польща дозволи mrg із 2 серпня

9611 1
Із 4 липня Республіка Польща призупинила малий прикордонний рух із Україною в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів, у яких є дозволи, видані відповідними органами. Польська сторона анонсувала, що відновлять малий прикордонний рух 2 серпня. Проте, як розповів Tvoemisto.tv прес-секретар Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Шеремет, наразі це питання повністю залежить від Польщі.
фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Як повідомляло Tvoemisto.tv раніше, у ніч з 3 на 4 липня 2016 року з 01:00 за київським часом громадяни України втратили змогу перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху. Відтак зараз зробити це вони можуть лише на загальних підставах (паспортні документи та віза).

У зв’язку із цим на Львівщині мешканці блокували дорогу автодороги до пунктів пропуску з Польщею у знак протесту проти такого рішення.

Читайте також: Ян Томбінський: Ситуація на кордоні не вплине на безвізовий режим

Однак, як пояснила ситуацію польська сторона, дія угоди про малий прикордонний рух призупиняється менш ніж на місяць. Це пов’язано із проведенням саміту НАТО в Варшаві 8-9 липня на рівні президентів, та Світового Дня Молоді у Кракові. Речник міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца уточнила, що дія угоди буде відновлена 2 серпня 2016 року.

«Наразі ми повністю готові до відновлення малого прикордонного руху із Польщею. Проте не можемо впливати на цей процес. Республіка Польща в односторонньому порядку його призупиняла. Так само і його відновлення повністю залежить від польської сторони. Однак, коли його призупиняли, то зазначали, що відновлять 2 серпня», – розповів Володимир Шеремет.

Додамо, що у зв’язку із цим на пунктах пропуску відсутні черги. Сьогодні вранці, 28 липня, незначні черги були зафіксовані лише у Яготині та Шегинях. Відтак українці навіть зареєстрували електронну петицію до президента, із проханням зовсім скасувати малий прикордонний рух. За цей час вона отримала 895 підписів з 25 000 необхідних. 

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
28 Липня, 2016 15:42
не розумію в чому суть даної статті? ніякої нової інформації, тільки сморід розводите
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!