Приміщення у центрі Львова, яке пустує 10 років, хочуть віддати під садок чи школу

16401 0
Крім будинку, тут є гаражі, бомбосховище і ще 2 приміщення.
Фото: Центр міської історії, авторка: Ольга Заречнюк

Фото: Центр міської історії, авторка: Ольга Заречнюк

Незадіяне приміщення колишнього військкомату на вулиці Каліча гора,5, яке тепер перебуває на балансі управління освіти, можуть переоблаштувати під школу чи садок. Про це йшлося на постійній депутатській комісії комунального майна та історичної спадщини.

Читайте також: Школу на Малоголосківській побудують на місці інкубаторної станції

Основна проблема у тому, що до цього часу не визначено статус земельної ділянки. Тому депутати звернуться до Держгеокадастру з проханням надати інформацію про статус земельної ділянки на вул. Каліча Гора,5 та закріпити її за містом.

Також комісія звернеться до міського голови про розроблення концепції відновлення історичного кварталу за цією адресою, щоб запланувати тут освітній заклад.

Крім будинку, тут є ще гаражі, бомбосховище і ще 2 приміщення, договір оренди на які саме закінчується.

Читайте також: Забудовник пообіцяв школу. У Львові погодили другу чергу будівництва ЖК на Кульпарківській

Триповерховий будинок на вул. Каліча Гора споруджений у кілька етапів у середині ХІХ ст. Його власником був львівський будівничий Сильвестр Берський, який сам його і спроєктував. Відразу після спорудження приміщення будинку орендувала цісарсько-королівська Крайова шкільна рада для чоловічої вчительської семінарії. У 1913–1939 рр. будинок належав Інституту ім. Оссолінських у Львові, тут влаштували інтроліґаторню – майстерню для переплетення книжок та відділ експедиції. Також планували у 1913 р. спорудити поряд друкарню навчальної літератури за проектом архітектора Збіґнєва Брохвіч Левинського. У радянські часи тут розмістився військкомат Галицького (тоді Ленінського) району Львова. З 2010-х рр. будинок не використовується і перебуває у стані занепаду.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!