Київ

Рада оборони Києва змінила рішення щодо роботи транспорту під час тривог

1139 0
Рішення набирає сили з 22 травня
Фото: Київпастранс

Фото: Київпастранс

У разі повітряної тривоги КП «Київпастранс» та приватні компанії, що надають послуги з перевезення пасажирів, мають робити зупинку біля найближчого укриття для населення, розміщеного за маршрутом руху. Відповідне рішення ухвалила сьогодні Рада оборони міста Києва, повідомляє КМДА.

«Рішення Ради оборони міста Києва: Із 22 травня наземний громадський транспорт столиці у разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття», - йдеться у повідомленні.

Водій транспорту робитиме оголошення про найближче укриття. Це може бути підземна станція метро, підземний перехід, укриття в будинках тощо.

Як зазначили у КМДА, контроль за зупинкою громадського транспорту біля найближчого укриття забезпечуватиме управління патрульної поліції в місті Києві.

Нагадаємо, міська влада відхилила кілька петицій про скасування зупинки транспорту під час повітряних тривог. На обидві петиції міська влада дала однакову відповідь: нагадала алгоритм дій під час повітряної тривоги і додала, що на кожній зупинці розміщені інформаційні схеми щодо того, як дістатися до найближчого укриття.

Раніше транспортна комісія Київради не підтримала одразу дві петиції киян про скасування зупинки транспорту під час повітряних тривог, але ухвалила рішення звернутися з цього приводу до Ради оборони Києва. Раніше мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію №11709 про скасування зупинки транспорту під час тривог.

Зараз набирає підписи ще одна аналогічна петиція.

Водночас, як заявив директор департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук, поліція має зупиняти маршрутки, які продовжують рух під час повітряних тривог.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!