Ракетні атаки росії на школи Львова. Яку кількість вікон замінили та скільки це коштувало

951 0
Від початку повномасштабного вторгнення росії від ракет та безплотників постраждали шість шкіл Львова.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Від початку повномасштабного вторгнення росії ворожі ракети та безпілотники у Львові пошкодили шість шкіл. У відповідь на запит Tvoemisto.tv Львівська міськрада повідомила, скільки вікон вибило внаслідок ударів та у скільки коштувало встановлення нових. 

Середня загальноосвітня школа №50 

Школа №50 зазнала руйнувань від обстрілів 6 липня 2023 року. Там довелось замінити 160 пошкоджених вікон, на що кошти виділила Норвезька рада у справах біженців в Україні. 

Середня загальноосвітня школа №86

Середня загальноосвітня школа №86 двічі постраждала від атак росії. У 2022 році довелось замінити 23 металопластикові вікна, що вартувало бюджету міста 245,4 тис. грн. Згодом, 29 грудня 2023 року, навчальний заклад зазнав руйнувань вдруге – замінили 7 віконних конструкцій, на що з з рахунку поточних витрат школи виділили 149,8 тис. грн.

Ліцей «Сихівський» 

Внаслідок обстрілу 29 грудня минулого року також постраждав і ліцей «Сихівський». Там заміни потребували 13 металопластикових вікон, на що з міського бджету виділили 280 тис. грн. 

Читайте також: Від сьогоднішньої ракетної атаки рф постраждали чотири львівські навчальні заклади

Ліцей «Оріяна»

Ліцеї «Оріяна», що також постраждав від російських ракет злощасного 29 грудня, зазнав найбільших руйнувань – замінити потрібно було 305 металопластикових. Фінансування цих робіт взяла на себе американська благодійна організація «Global Empowerment Mission». 

Ліцей №45 

Після масштабної атаки рф 15 лютого 2024 року у ліцеї №45 потрібно було замінити 23 металопластикові вікна, що своїми коштами зробили американські благодійники з «GEM». 

Школа ТзОВ «Школа вільних та небайдужих»

У Львівській ЗОШ І–ІІ ступенів ТзОВ «Школа вільних та небайдужих», яка також зазнала шкоди від російської атаки 15 лютого цьогоріч, потрібно було замінити 53 металопластикові вікна, що також забезпечила благодійна організація «GEM». 

Нагадаємо, що сьогодні, 1 квітня, відновив свою роботу львівський дитячий садок «Казка», у який 15 серпня влучила російська ракета. Деталі – за посиланням.

Раніше Tvoemisto.tv підготувало добірку спогадів, про те як минув другий рік повномасштабного вторгнення у Львові та області.

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!