Ракетні атаки росії та масштабні руйнування. Головні події дня у Києві

666 0
Дайджест новин за 10 жовтня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

Ранкові вибухи

Вранці 10 жовтня під час масштабної повітряної тривоги у центрі столиці пролунали щонайменше 2 вибухи. Інформацію підтвердив мер Києва Віталій Кличко зазначивши, що вибухи пролунали у Шевченківському та Солом'янському районах. 

Мер Києва звернувся до всіх мешканців столиці з проханням під час тривоги перебувати в укриттях та не виїжджати в місто без гострої необхідності. Мешканців передмість закликали не їхати сьогодні в столицю. 

Пізніше стало відомо про прильоти в чотирьох районах столиці − Шевченківському, Святошинському, Голосіївському, Деснянському. 

Кількість постраждалих та загиблих 

За даними Київської міської військовій адміністрації, внаслідок сьогоднішніх обстрілів в столиці 6 людей загинули, 51 людина постраждала. 

Руйнування внаслідок ракетних ударів

Внаслідок сьогоднішніх ракетних ударів росії по столиці пошкоджено понад 70 об’єктів. Мова про: житлові будинки (45), об’єкти критичної інфраструктури та ЖКГ (5), заклади освіти (6), заклади соціальної сфери (2), заклади культури (6), заклади охорони здоров’я (5), адмінбудівлі (2). 

Що стосується закладів освіти та культури, то під час масованого ракетного удару в Києві постраждали Національний університет ім. Т. Шевченка, музей Ханенків, музей ім. Т. Шевченка, парк ім. Т. Шевченка. 

Крім того, постраждала постраждала будівля Центрального вокзалу та будівля Консультативної місії Європейського Союзу.

Відключення електроенергії 

У Києві та області будуть вводити графіки аварійного відключення електропостачання споживачам у зв’язку з тим, що російські загарбники пошкодили об’єкти критичної інфраструктури столиці та області. Графік аварійних відключень не публікують з міркувань безпеки.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!