Столична влада пояснила, як у Києві відключатимуть світло і дала поради мешканцям

801 0
Графік аварійних відключень не публікують з міркувань безпеки.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві та області будуть вводити графіки аварійного відключення електропостачання споживачам у зв’язку з тим, що російські загарбники пошкодили об’єкти критичної інфраструктури столиці та області. Про це повідомила Українська правда з посиланням на мера Києва Віталія Кличка та речницю заступника мера Петра Пантелєєва Юлію Грамотну.

«Буде частково обмежене електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї області. Енергетики разом з рятувальними службами роблять все необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми», – зауважив Кличко.

Як пояснила Юлія Грамотна, графік аварійних відключень не публікують з міркувань безпеки.

За її словами, певні об’єкти будуть відключати для забезпечення балансу енергосистеми. За цим слідкують спеціальні диспетчери.

За необхідності відключатимуть світло промисловим об’єктам, які споживають багато електроенергії, можливі відключення житлового сектору.

Читайте також: Львівщина може бути добу без світла

Водночас у КМДА порадили самостійно знизити електроспоживання увечері 10 жовтня. Зокрема, радять відключити прилади, які споживають багато електроенергії, наприклад, бойлери та електрообігрівачі. А також зробити запас питної води і продуктів харчування. У КМДА радять зарядити телефони, підготувати павербанки і ліхтарики.

Не планують відключати об’єкти критичної інфраструктури – такі як метрополітен, водоканал, лікарні. 

«Просимо людей зберігати спокій, всі відповідні служби працюють. Вони роблять усе можливе, щоб мінімізувати і ліквідувати наслідки російських ударів», – підсумувала Грамотна.  

Нагадаємо, вранці 10 жовтня під час масштабної повітряної тривоги у центрі столиці пролунали щонайменше 2 вибухи. Інформацію підтвердив мер Києва Віталій Кличко зазначивши, що вибухи пролунали у Шевченківському та Солом'янському районах. За його словами, є кілька влучань в об‘єкти критичної інфраструктури міста. 

Пізніше Кличко повідомив, що у Києві від ранкових ракетних ударів загинули 5 людей, 51 людина постраждала.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!