Рф розгортає загороджувальні загони, щоб боротися з дезертирством, – британська розвідка

783 0
Це свідчить про низький моральний дух і небажання воювати її військових.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

За даними британської розвідки, російська армія почала використовувати «загороджувальні загони» або «блокуючі частини» для розстрілу дезертирів, що свідчить про низький моральний дух і небажання воювати її військових.

Джерело: розвідувальний огляд Міноборони Британії у Twitter

У розвідці зазначають, що ці підрозділи погрожують розстрілювати власних солдатів, які відступають, щоб змусити їх до наступу. Такі загони росія використовувала у попередніх конфліктах.

«Російські генерали, ймовірно, хочуть, щоб командири застосовували зброю проти дезертирів, зокрема, можливо, вони санкціонували стрілянину на ураження таких дезертирів після попередження. Генерали також, ймовірно, хочуть утримувати оборонні позиції до смерті», – йдеться у повідомленні.

 

 

Тактика розстрілу дезертирів, на думку британської розвідки, свідчить про низьку якість, низький моральний дух і недисциплінованість російських військ, зауважують у британській розвідці.

Раніше українська розвідка опублікувала перехоплення телефонної розмови окупанта з дружиною, в якій він розповідає, що мобілізованих росіян використовують для охорони в’язнів, які воюють в Україні, яких відправляють на передній край зони бойових дій.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!