Київ

Росія атакувала Київ з повітря третю ніч поспіль. ППО збила 29 ворожих дронів

630 0
За останні 24 години ворог здійснив вже 3 напади.
Фото: КМВА

Фото: КМВА

Уночі 30 травня РФ вчинила четверту за дві доби повітряну атаку на Київ. У різних районах міста на обох берегах зафіксовано падіння збитих безпілотників, інформує мер Києва Віталій Кличко та КМВА.
 
Ворог атакував Київ іранськими баражуючими боєприпасами «Shahed-136/131». Всього по всій Україні із північного та південного напрямку запустили 31 БпЛА. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 29 дрона. Майже усі «Shahed» уражені на підступах столиці та у небі Києва. 
 

Вибухи лунали у Подільському, Голосіївському, Святошинському, Дніпровському, Дарницькому та Печерському районах. Ближче до 5-ї години ранку відомо, що внаслідок падіння уламків на багатоповерхівку загинула людина.

«У Голосіївському районі, де внаслідок падіння уламків, сталася пожежа в багатоповерхівці,  рятувальники наразі евакуювали з будинку 20 осіб. Одна людина загинула. Одну літню жінку госпіталізують медики. Двом постраждалим надали допомогу на місці», – повідомив мер.

Кличко також додав, що загалом в Голосіївському районі госпіталізували 4 постраждалих. Трьом медики надали допомогу на місці.

Будинок в Голосївському районі, куди влучили уламки дрону

В КМДА кажуть, що за інформацією, яка нині уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському районі через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Ймовірно, зруйновані перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.

У Подільському районі зафіксували загоряння у житловому будинку. Інформації про постраждалих наразі не надходило. Також пролунали вибухи у Святошинському районі. 

В Дарницькому районі Києва уламки ворожого безпілотника потрощили автівки киян.

В Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону. 

В Подільському - на нежитлову забудову.

В Святошинському районі уламки впали на територію одного з підприємств.

У Київській області зафіксували понад 50 повідомлень про пошкодження будинків, офісних приміщень, магазинів, гаражів і автівок. Чотири людини отримали осколкові поранення, повідомляє начальник Нацполіції Київщини.
 
Нагадаємо, напередодні уночі Київ був атакований 37 крилатими ракетами та 28 безпілотниками типу Shahed, вдень 11 балістичними ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер». Силами та засобами протиповітряної оборони усі цілі було знищено.
 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!