Київ

Під час нічної та денної атаки на Київ у метро укривалося понад 50 тисяч містян – КМДА

740 0
Сьогодні уночі Київ був атакований 37 крилатими ракетами та 28 безпілотниками типу Shahed, вдень 11 балістичними ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер». Силами та засобами протиповітряної оборони усі цілі було знищено.

У ніч з 28 на 29 травня, на станціях київського метро укривалося більше 9 тисяч містян, із яких 1120 – діти. Це найбільша кількість людей, яка перебувала вночі на станціях протягом поточного місяця. Про це повідомили у КМДА.

Під час денного обстрілу столиці, до метрополітену прийшла понад 41 тисяча містян.

 

 

Зауважимо, 46 підземних станцій Київського метрополітену працюють в режимі укриття цілодобово. Водночас у разі повітряної тривоги вдень, рух поїздів здійснюється лише підземними ділянками.

У разі оголошення сигналу «повітряна тривога» в комендантську годину (із 00:00 до 05:00) прохід на станцію забезпечує працівник поліції (контакти чергового поліцейського розміщено біля входу). Звертаємо увагу, що вночі працює той же вестибюль метро, що й у денну зміну. Додамо, для проходу в метро в комендантську годину слід взяти з собою документ, який посвідчує особу, оскільки поліцейські перевірятимуть їх на вході.

Нагадаємо, на станціях підземки працюють санвузли, є фонтанчики із водою. Також можна скористатися стільцями та модульними лавами. Окрім цього слід враховувати, що на станціях досить прохолодно, тож варто взяти із собою теплий одяг.
 

Нагадаємо, в Києві внаслідок російської ракетної атаки вранці 29 травня уламки збитих ракет впали у кількох районах, зокрема у Подільському районі пошкоджено дах двоповерхової будівлі, постраждала одна особа. Наразі відомо, що загрози життю, госпіталізованого після падіння уламків російської ракети, немає. Після надання меддопомоги чоловік лікуватиметься амбулаторно, повідомили в лікарні.

Окрім цього, у результаті атаки зафіксовано падіння уламків в Оболонському районі 3 випадки, по одному в Деснянському та Дніпровському. Критичних руйнувань немає.

 

 

Раніше у ніч проти 29 травня росіяни здійснили чергову масовану атаку на Київ. Повітряна тривога на Київщині та в столиці тривала понад 4 години. Внаслідок атаки уламками пошкоджено  будинки у Святошинському і Подільському районах в Києві та приватні будинки та об’єкти інфраструктури в області. Загалом, уночі 29 травня, українські захисники знищили 37 крилатих ракет та 28 безпілотників типу Shahed.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!