Росія готує нову хвилю мобілізації на 5 січня, – Буданов

1188 0
Росіяни мають величезні проблеми як із комплектуванням уже наявних підрозділів через високі втрати в бойових діях, так і під час формування нових підрозділів.

Російське керівництво прийняло рішення про наступну хвилю мобілізації з 5 січня 2023 через брак живої сили. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю ВВС.

За його словами, росіяни мають величезні проблеми як із комплектуванням уже наявних підрозділів через високі втрати в бойових діях, так і під час формування нових підрозділів. Буданов каже, що противнику не вистачає живої сили для війни проти України, саме тому у росії ухвалили рішення розпочати чергову хвилю мобілізації з 5 січня.

Читайте також: «До кінця року, як мінімум, маємо зайти в Крим», – Буданов

«У планах стоїть це число. Їм доведеться розпочинати нову хвилю мобілізації навіть з урахуванням того факту, що минула мобілізація, яка нібито закінчилася, не припинялася, людей мобілізують повним ходом», – сказав Буданов.

Очільник розвідки додав, що жодних змін порівняно з минулою хвилею призову для росії не буде, система військкоматів трохи адаптувалася.

Нагадаємо, у травні Буданов зазначав, що активна фаза війни має піти на максимальний спад до кінця року. Ресурсів у росії для ведення нормальної війни є на 12 місяців, а закінчиться боротьба поверненням наших окупованих територій включно з Кримом. Зараз армія росії перебуває у глухому куті – корінних змін на її користь не очікується, навіть якщо прибудуть ще мобілізовані після бойового злагодження.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!