«Росія спробує буквально оточити Україну військами», – Резніков про один із сценаріїв РФ

2481 0
Він також наголосив, що українські військовослужбовці готові до будь-яких сценаріїв.
Фото: wikipedia

Фото: wikipedia

Україна спостерігає за російськими підрозділами, які нараховують 127 тисяч людей наземного компонента, з морською та авіаційною компонентою – 147 тисяч. Про це на брифінгу в «Укрінформі» заявив міністр оборони Олексій Резніков. Він також наголосив, що українські військовослужбовці готові до будь-яких сценаріїв.

«Ми в жодному разі не применшуємо загрозу. Її рівень реально високий. Але ми здійснюємо прогнозування усіх сценаріїв, обираючи нашу тактику поведінки», – зазначив глава Міноборони.

За його словами, серед інших розглядався сценарій, що РФ спробує буквально оточити Україну військами – від Бреста до Таганрога по суходолу, на двох морях та в тимчасово окупованому Криму – і позначити активність на тимчасово окупованій частині Молдови, у Придністров’ї.

Читайте також: «Росія хоче спровокувати українські сили», – пресаташе посольства США в Україні

«Також очікувалося, що на тлі цього російські війська влаштують загострення на сході України. І все це буде супроводжуватися іншими засобами тиску: кібератаками, мінуваннями цивільних об’єктів, спробами влаштувати заворушення під різними приводами тощо», – зазначив міністр.

Він додав, що мета цих дій – розхитати Україну зсередини, аби змусити до капітуляції, аби держава змінила політичний курс і відмовилися від європейської та євроатлантичної перспективи, а врешті-решт – втратила незалежність. Резніков також зазначив, що в Україні прогнозували, що російські війська не залишать Білорусь після навчань, «бо їх везли з Далекого Сходу кілька тижнів явно не для того, щоб потренувати 10 днів і повертати назад».

«Так само не стали сюрпризом «раптові» навчання у Придністров’ї. Нами вжиті відповідні заходи реагування», – говорить міністр оборони та додає, що наразі російські війська активно маневрують біля українських кордонів, зокрема у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: Садовий закликав львів'ян самостійно прибрати укриття

«Рухаються кораблі в Чорному та Азовському морях. Була спроба заблокувати навіть весь Азов, а також доступ до наших портів на Одещині, але це їм не вдалося. Зараз під приводом участі у навчаннях до Азовського моря увійшли три великі десантні кораблі та 5 бойових кораблів та катерів інших класів, у тому числі один ракетний катер», – поінформував Резніков.

Коментуючи загострення ситуації у районі проведення операції Об’єднаних сил, міністр оборони зазначив, що якщо за півтора місяця до цього фіксувалося 3-5 обстрілів на добу, то вже 17 лютого їх було 60, 18 лютого – 66, а 19 лютого – 134.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!