«Руки геть від УАД». У Львові пройшов мітинг студентів проти приєднання академії

1229 0
Студенти зібралися біля входу до головного корпусу Академії.
Скриншот зі стріму з мітингу

Скриншот зі стріму з мітингу

У четвер, 21 березня, понад тисяча студентів Української академії друкарства вийшла на мирний протест проти намірів Міністерства освіти та науки приєднати академію до НУ «Львівська політехніка». Відеозапис події опублікували у соцмережах УАД.

Студенти зібралися біля входу до головного корпусу Академії на вулиці Під Голоском, 19. На акцію протесту прийшли студенти Української академії друкарства, «Львівської політехніки», Поліграфічного коледжу та учасники незалежної студентської профспілки «Пряма дія». На акції був присутній ректор академії Богдан Дурняк та підтримав збереження Академії друкарства як автономного вищого навчального закладу.

Читайте також:«Це що, нас хочуть загнати у 1848 рік?» УАД виступила проти приєднання до Львівської політехніки

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року Міністерство освіти і науки України звернулося до Кабміну з ініціативою об’єднати Українську академію друкарства з Львівським національним університетом імені Івана Франка. У суботу, 12 листопада, на площі перед Оперним театром студенти Української академії друкарства вийшли на мирну акцію через заяви Міністерства освіти.  У соцмережах тоді почав ширитися флешмоб на знак протесту проти об’єднання вишів, які ініціювали студенти УАД, #гетьрукивідуад. Вони стурбовані, що їх позбавлять державної форми навчання, анулюють дипломи, а в період війни 200 викладачів залишаться без роботи. 

Ректор закладу Богдан Дурняк заявляв, що такі дії є неприпустимими, вони йдуть всупереч заяв самого міністра, який казав, що під час воєнного стану такі реорганізації не можна розглядати і їх вважатимуть «освітянським мародерством».

Натомість нещодавно Міносвіти призупинило процес об’єднання львівських вишів на час вступної кампанії 2024.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!