Садовий запропонував вирішення зернової кризи на польсько-українському кордоні

1845 0
На думку мера Львова, росіяни не лише дестабілізували економічну ситуацію, але й вправно використовують її для політичних провокацій.
ФОТО УМОВНЕ/LANDLORD.UA

ФОТО УМОВНЕ/LANDLORD.UA

Міський голова Львова Андрій Садовий впевнений, що вирішення зернової кризи на польсько-українському кордоні очевидне – це повне ембарго на російське зерно і загалом усю агропродукцію країни агресора в ЄС. Таку заяву він зробив сьогодні, 25 лютого, у соцмережах. 

«Країна-агресор заполонила понад 10% європейського ринку. Саме російське збіжжя, щедро субсидійоване дешевою нафтою, яку їм і так нема куди подіти, обвалило європейський ринок. Росіяни не лише дестабілізували економічну ситуацію, але й вправно використовують її для політичних провокацій. Мільйони готівки на інформаційну війну, підтримка проросійських партій, підрив економіки, а в результаті – гримуча суміш, яка здатна знищити європейську демократію зсередини. Поки поляки з українцями сваряться на кордоні, російське криваве зерно, в тому числі вкрадене з українського Півдня, ешелонами заливає Європу. Щоправда, частина його йде морем, а заблокувати порти справді складніше ніж зупинити українські фури. Тому рішення має бути лише одне – повне ембарго на російське зерно і загалом усю агропродукцію країни агресора в ЄС», – йдеться у повідомленні Садового. 

Читайте також: Поліція Польщі відкрила справу щодо висипаної української сої на залізниці

Нагадаємо, вночі 25 лютого на залізничній станції у Котомеж у Польщі розсипали українську агропродукцію з 8 напіввагонів та пошкодили 160 тонн збіжжя. Висипання українського зерна відбувається вчетверте. 

Раніше, президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що протести на польсько-українському кордоні виникли переважно через російську агресію проти України. Він також висловив надію, що блокада кордону буде припинена через перемовини. Згодом у Варшаві заявили, що підтримують ідею зустрічі представників польського та українського урядів разом з представниками ЄС. Утім замість польсько-українського кордону пропонують зустрітися десь у Жешуві чи Варшаві. Відтак зустріч повинна відбутися 28 березня у Варшаві.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!