Скільки дерев посадили у Львові в межах осінньої висадки

686 0
Наразі ще триває висадка дерев у Франкіському районі Львова.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

До кінця осені у Львові загалом висадять 396 дерев. Більшість з них вже висадили, наразі ще триває процес висадки у Франківському районі міста. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології Галина Микітчак.

Читайте також: У Львові посадили ще 48 дерев у межах осінньої висадки. Які і де

Зазначимо, висаджують ці дерева за кошти спонсорів. За словами Галини Микітчак, дерев висадили б більше, на це є виділені кошти з природоохоронного фонду, проте наразі їх використання не погодили.

Нагадаємо, в 2023 році станом на жовтень у Львові зрізали 3598 дерев. Серед дерев, які видалили, були аварійні або сухостійні, але також ті, які зрізали під час проведення реконструкції і будівництва. Щоб зробити це, цьогоріч видали 1478 дозволів. 

Читайте також: Цієї осені посадити дерево у Львові зголосилося менше мешканців, ніж навесні

Проблему з деревами могла б вирішити схема захисту: позначки на деревах, які не можна зрізати. У разі порушення можна штрафувати або змусити замінити одне зрубане дерево на десять нових. Таку пораду дав президент Асоціації архітектури Франції Мартен Дюплантьє та пояснив Тvoemisto.tv, чому вирубка дерев може зробити Львів непридатним для життя. Детальніше за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!