Скільки споживачів у Львові вже отримали тепло і що робити у разі його відсутності

974 0
До 17 жовтня тепло мають подати до усіх споживачів.
фото умовне

фото умовне

У понеділок, 16 жовтня, у Львові стартував опалювальний сезон. Станом на 13:00 год опалення подали вже до 60% житлових будинків і 55% закладів освіти і охорони здоров’я. Процес подачі опалення до усіх споживачів теплопостачальних підприємств триває. 

Джерело: пресслужба ЛМР. 

«Фізично тепловики за сьогодні і завтра подадуть тепло до усіх споживачів, до входу у будинки. Натомість мешканці, балансоутримувачі – ОСББ, ЖБК, управляючі компанії, вирішують самі чи їм відкривати засувку і брати тепло»,  розповідає Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За його словами, якщо у якомусь будинку тепла не буде, то мешканці, в першу чергу, повинні звернутися до балансоутримувача і з’ясувати причину відсутності. Також, якщо в одній кімнаті батарея гріє, а в іншій ні – теж потрібно звертатися до балансоутримувача, адже тепло до будинку подається, а є проблеми у внутрішньобудинковій системі опалення.

Читайте також: Чи справді на Львів чекає складна зима та коли будуть перші відключення світла

«Щодо оплати за тепло, то тариф для мешканців буде застосовуватися той, який діяв станом на 24 лютого 2022 року. Оскільки собівартість тарифу зросла, то різницю має компенсовувати держава. На жаль, на сьогодні держава боргує більше мільярда гривень ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго»», – пояснює Орест Тимчишин.

Посадовець нагадав, що у більшості підвалах будинків, які вважаються найпростішими укриттями, ще минулого року встановили металеві печі, які можна буде використовувати у разі надзвичайної ситуації у цьому опалювальному сезоні. Також для мешканців є можливість придбати генератор і, відповідно до Програми, яка діє у Львові, з міського бюджету компенсують частину вартості. 

Нагадаємо, опалювальний сезон цього року найімовірніше буде, як і попередній – дуже складним. Tvoemisto.tv зібрало поради, як зменшити втрати тепла, ощадливо використовувати енергію та подбати про багатоквартирні будинки, щоб пережити зиму.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!