Сміттєпереробний завод у Львові мають почати будувати вже цього року

10281 0
Вартість заводу попередньо оцінюють у 23 млн євро.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Будівництво львівського сміттєпереробного заводу мають розпочати вже цього року. Про це під час брифінгу повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Читайте також: Як у Львові перероблятимуть сміття у добриво. Приклад Польщі

Після того, як міська рада отримала вискновок Мінекології про безпечність мабутнього комплексу на Пластовій, за словами Вадима Ноздрі, проект комплексу відправлять на доопрацювання за рекомендаціями міністерства. Зокрема на території заводу необхідно розташувати додаткові очисні споруди. Потім проект має пройти державну експертизу. 

«Отримати всі необхідні документи та надати їх, щоб отримати дозвіл у ДАБІ на початок робіт плануємо у вересні», – сказав Вадим Ноздря.

Водночас триває другий етап тендеру на визначення підрядника, який проводить ЄБРР. Наразі визначили п’ять компаній та перевіряють їх документацію. Визначити фірму, яка будуватиме завод, планують також до вересня. Вартість заводу попередньо оцінюють у 23 млн євро.

Сміттєпереробний комплекс у Львові передбачатиме сортування та компостування сухих і вологих відходів, вторинної сировини, окремі майданчики для збору електроніки, великогабаритного й будівельного сміття.

Читайте також: «Та набийте їм морди». Як пройшли слухання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці минулого року міськвиконком погодив проектування майбутнього комплексу.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!