Сьогодні Львівщина прощається з п'ятьма захисниками. Що про них відомо

9981 0
Вони загинули в російсько-українській війні.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

Сьогодні на Львівщині прощаються із п'ятьма захисниками. Володимир Пшик, Юрій Богонос, Назар Мурдза, Ігор Олійник та Микола Юзефович загинули у бою за незалежність України. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Що відомо про Героїв

Володимир Пшик. Житель села Жовтанці. Воїн був командиром 1 аеромобільного відділення 3 аеромобільного взводу 1 аеромобільної роти аеромобільного батальйону військової частини А2582. Загинув 18 вересня 2023 року внаслідок ворожого обстрілу в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області. У захисника залишились мама, брат, сестра.

Юрій Богонос. Житель міста Камʼянка-Бузька. Захищав Україну в складі 80-ї десантно-штурмової бригади. Загинув 22 вересня 2023 поблизу населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. У захисника залишились батьки, дружина, маленька донечка та сестра.

Назар Мурдза. Уродженець села Труханів Львівської області. Від початку повномасштабного вторгнення рф добровільно став на захист Батьківщини до лав морської піхоти. Назар Мурдза був сиротою. У воїна залишилися друзі, однокласники та далекі родичі.

Читайте також: Біля Кліщіївки загинув Герой зі Львівщини. Сьогодні з ним попрощаються

Ігор Олійник. Житель села Ясенів Золочівського району. Від початку повномасштабного вторгнення рф взяв у руки зброю і пішов захищати рідну землю від окупантів. Восени 2022 року проходив військовий вишкіл за кордоном. 13 вересня 2023 року у важкому бою в районі населеного пункту Озарянівка Донецької області отримав мінно-вибухову травму голови. Помер 19 вересня 2023 року у реанімаційному відділенні військового госпіталю у місті Дніпро. У воїна залишилася мати, сестра та брат.

Микола Юзефович. Уродженець міста Борислав, Дрогобицького району. Захищав рідну землю на Донеччині поблизу м. Торецьк Бахмутського району. Від серцевої недостатності життя Героя зупинилося.  У воїна залишилося двоє синів і рідна сестра Леся.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!