Львівщина прощається з сімома Героями. Що про них відомо

3157 0
Захисники загинули на війні з росією.
фото умовне

фото умовне

У суботу, 1 червня, Львівщина прощається із сімома Героями. Захисники загинули на війні з росією. Про це повідомила Львівська ОВА. 

Андрій Троян

Житель села Вербляни, що на Золочівщині. 25 лютого 2022 року був призваний на військову службу. Воював у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Збройних Сил. Виконував обов’язки стрільця-помічника гранатометника.

Загинув поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької області. 3 9 січня 2023 року вважався зниклим безвісти. Йому було 45 років.

Станіслав Гаас

Житель міста Стебник, що на Дрогобиччині. Після навчання пішов на службу в армію, де був старшим сержантом. Під час повномасштабного вторгнення воїн став на захист держави. Загинув 27 травня 2024 року під час виконання бойового завдання. Йому було 40 років. 

Ігор Ригус

Уродженець села Уличне, що на Дрогобиччині. Захищав Батьківщину в лавах зенітно-кулеметного відділення ракетно-артилерійського взводу РВП військової частини А7391. Загинув 25 травня 2024 року в одному із харківських госпіталів у віці 48 років. 

Ігор Василів 

Житель міста Стрий. Боронив територіальну цілісність держави у складі 2-го механізованого відділення батальйону військової частини А1008. Загинув 24 травня 2024 року від ворожого обстрілу в поблизу населеного пункту Вільшана на Харківщині. Йому було 37 років. 

Євген Жданов 

Уродженець міста Старобільськ Луганської області. Впродовж 2016-2020 років був учасником АТО,ООС у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. З початком повномасштабного вторгнення повернувся до лав ЗСУ. Боронив країну у складі 111-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Був командиром стрілецького взводу. Загинув 28 травня 2024 року у віці 33 роки.

Андрій Галадій

Житель села Новий Мізунь Івано-Франківської області. Із початком повномасштабного вторгнення пройшов вишкіл у складі 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ. А у травні 2023 року за власним бажанням підписав контракт із 3-м прикордонним загоном імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України. Виконував бойові завдання на східному напрямку. Загинув 27 травня 2024 року. Йому було 28 років.

Руслан Дроздов

Уродженець села Благодатне Одеської області. Під час повномасштабного вторгнення боронив Україну в лавах 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Виконував бойові завдання на Донеччині. Загинув 23 травня 2024 року у віці 38 років.

З нагоди десятиріччя медіахаб «Твоє місто» запустив збір коштів для 80-тої окремої десантно-штурмової бригади. Під час відзначення команді вдалося зібрати близько 250 тисяч грн, збір продовжено. Долучитися до допомоги військовим можна за реквізитами:

Найменування одержувача: ГО ТВОЄ МІСТО ЛЬВІВ

Код отримувача: 40137771

Назва банку: АТ КБ «ПриватБанк»

Рахунок одержувача у форматі IBAN: UA233052990000026006021002802

Валюта: UAH

Перехід за qr-кодом здійснюється за допомогою додатка Приват24

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!