Сьогодні львів’яни можуть безкоштовно перевірити рівень цукру в крові. Локації

3514 0
Сьогодні, 14 листопада, із нагоди Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом, усі охочі зможуть безкоштовно визначити рівень цукру в крові у 5-ти аптеках.
фото: mailtimes.com.au

фото: mailtimes.com.au

До акції «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету» долучаються аптеки «3і», де 14 листопада буде проводитись безоплатне вимірювання цукру крові для усіх охочих за адресами:

№ 85 с.Сокільники, вул. Стрийська, 30

№ 37 м.Львів, вул. В.Великого, 51

№24 м.Львів, вул.Наукова, 47

№78 м.Львів, вул.Любінська, 104

№47 м.Львів, вул.Городоцька, 212.

Нагадаємо, акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету» на Львівщині стартувала іще 31 жовтня. «Дуже важливо нагадувати та пам’ятати про таку проблему як цукровий діабет. За минулий рік було обстежено близько 37 тисяч осіб, виявлено вперше – 2% осіб з підвищеним вмістом цукру в крові. На 1 жовтня 2016 року у Львівській області нараховується 63015 хворих на цукровий діабет, з яких 11 114 отримує лікування препаратами інсуліну (з них 619 – діти). Прогнозована кількість інсулінозалежних пацієнтів на початок 2017 року складає 11 400 осіб», – зазначив головний позаштатний спеціаліст ДОЗ ЛОДА з ендокринології Юрій Вендзилович.

Додамо, Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом було запроваджено у 1991 році  міжнародними організаціями у відповідь на загрозу зростання захворюваності на цукровий діабет у всьому світі. З 2007 року цей день проводиться під егідою ООН та відзначається членами двохсот асоціацій Міжнародної Діабетичної Федерації більш ніж у 160-ти країнах.

Метою Всесвітнього дня боротьби з діабетом є підвищення поінформованості про діабет: про кількість хворих на цукровий діабет, зростання захворюваності, фактори ризику та заходи профілактики цієї небезпечної хвороби. Дату було обрано, щоб вшанувати заслуги канадського вченого Фредеріка Бантинга, який народився 14 листопада 1891 року. У січні 1922 року він зробив ін'єкцію інсуліну 14-річному хлопчикові, Леонарду Томпсону, який страждав на важку форму цукрового діабету. Після декількох ін'єкцій інсуліну хворому помітно покращало, а через півроку він повернувся до нормального життя. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!