Що чекає на Під Голоском та кому у Львові вже подають опалення. Підсумки доби

1422 0
Нині 11 жовтня та 595 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 108 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 14 ударів по районах зосередження противника та 9 – по його ЗРК. Уражено пункт управління, склад боєприпасів, 7 артилерійських засобів та ворожу станцію РЕБ. Нашими захисниками знищено російський винищувач Су-25 та 7 розвідувальних БпЛА.

Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, мали успіх східніше Кліщіївки та східніше Андріївки. На Мелітопольському напрямку покращили тактичне положення західніше Роботиного.

Читайте також: Притула оголосив новий мегазбір на 100 безпілотників. Він триватиме три дні.

Та: (Не)тендітні: У Львові презентують фотопроєкт про волонтерок. Організатори кажуть, що (Не)тендітні стали водночас майстер-класами, фотосесією та арт-терапією для десяти волонтерок.

Акцент дня: «Тут парк із косулями, а нам показують 10-поверхівки», або Ще раз про Під Голоском. Львівські депутати двічі провалили голосування за заборону висотної забудови в мікрорайоні Під Голоском, як того вимагали мешканці у своїй петиції. Чому голос представників району не почули і чому вони змушені вже кілька років поспіль оббивати пороги міської ради, щоб упорядкували забудову в їхньому районі, розвинули там інфраструктурні речі та створили парк, Тvoemisto.tv запитало в ініціаторки петиції та депутатів ЛМР.

Ключові події:

1. Зеленський підписав закон про негайне відкриття е-декларацій. Обов’язкове декларування для чиновників було тимчасово зупинене в перші тижні повномасштабної війни росії проти України.

Читайте також: Хабар у 400 тисяч доларів. Справу ексзаступника міністра Лозинського передали до суду. Підозру отримали експосадовець, його довірена особа, підприємець та 2 його спільники.

Та: Садовий забрав відзнаку у російського олігарха Фрідмана. Олігарх перебуває у санкційних списках ЄС, США, Британії та Канади. В Україні заарештовані його активи на 12 мільярдів гривень;

2. Попко розповів про захист енергетичної інфраструктури Києва на випадок ракетних атак. Були вибудувані споруди фізичного захисту енергообʼєктів (вперше у світі). Підготовлені схеми резервного живлення та варіанти подолання можливих наслідків (також вперше в світі).

Читайте також: Кому у Львові вже подають опалення та як його можуть отримати інші. Пʼять бюджетних установа Львова вже отримують тепло. Напередодні вони подали листи-звернення.

На цю ж тему: Наскільки Львівщина готова до опалювального сезону. В області провели перевірки стану готовності до роботи об’єктів водопостачання та водовідведення на резервних джерелах живлення;

3. Кличко обіцяє відкрити рух Подільським мостом «найближчими тижнями». Мер пояснив, що поки збираються ввести в експлуатацію лише частину моста. Водночас наголосив, що це один із найбільших інфраструктурних об’єктів міста.

Читайте також: У Львові визначили локації, де хочуть облаштувати перехоплюючі паркінги. Наразі основне завдання – закріпити за ними земельні ділянки.

ТаНа Київщині створили робочу групу, щоб виявити корупцію під час відбудови. До її складу увійдуть представники правоохоронців, НАЗК та інших антикорупційних інституцій.

Окрім того: У Львові біля конюшень хочуть звести будинки і тенісні корти. Відповідний містобудівний розрахунок підтримали на засіданні архітектурно-містобудівної ради Львова.

Також на території колишнього заводу в Рясному хочуть звести багатоквартирний будинок;

4. Ковід повернувся. Чому важливо звернути увагу на температуру тіла. Впродовж минулого тижня на Львівщині зафіксували 366 випадків захворювання на Covid-19. Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ. Ймовірно, нова хвиля ковіду вже в Україні і буде тривати найближчі 2-3 місяці. Львівський лікар Тарас Жиравецький вказує на основні симптоми хвороби, її перебіг та методи лікування.

Читайте також: Люди з цукровим діабетом зможуть отримувати тест-смужки через програму «Доступні ліки». Як скористатися. Необхідно мати електронний рецепт.

Та: У Львові в чоловіка виявили коросту. Яка ситуація з цим захворюванням в області. У коментарі Tvoemisto.tv головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко повідомила, що цього року спостерігається збільшення кількості випадків захворювання;

5. Що відомо про землетрус, який мешканці Львівщини відчули увечері 9 жовтня. «Землетрус в районі міста Гуменне у Словаччині, який відчули і жителі Львівської області – велика рідкість. Востаннє таке було ще у 1778 році. Більша ймовірність для нашої області – відчувати землетруси із зони Вранча (Румунія). Найсильніші поштовхи, які доходили до Львівщини як наслідок землетрусу у цій зоні були у березні 1977 року, тоді у нас фіксували до 4-5 балів за 12-бальною шкалою».

Читайте також: Коли у школярів Львівщини будуть осінні канікули. Деякі громади вирішили перенести їх.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!