Сьогодні відзначають Хрещення Господнє або Богоявлення

1702 0
Tvoemisto.tv транслюватиме архиєрейську божественну літургію з церкви св. Юра, що очолить Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор.
фоно: уніан

фоно: уніан

Сьогодні українці відзначають свято Водохреща, Хрещення Господнє або Богоявлення. Воно завершує свята різдвяно-новорічного циклу і водночас є одним із найбільших християнських свят. Tvoemisto.tv транслюватиме архиєрейську божественну літургію з церкви св. Юра о 10:00, що очолить Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор. 

Свято належить до числа дванадесятих у православної церкви (дванадцяти найважливіших свят після Великодня, присвячених подіям земного життя Ісуса Христа і Богородиці). Цього дня люди по всьому світу згадують важливу подію в житті Ісуса Христа – його хрещення в річці Йордан.

Читайте також: «Вірмо у своє світло». Студенти УКУ у Львові замість вертепу записали відео для українців

Святкування Хрещення Господнього розпочалось уже 18 січня ввечері. У цей час у храмах правили служби та освячували воду віруючих. У Водохресний святвечір готують голодну кутю, а сім'я збирається за святковим столом із появою на небі першої зірки.

У цей день, 19 січня, у містах і селах Львівщини традиційно освячують воду. Водночас мешканців цьогоріч закликали утриматися від купання та пірнань в ополонки. Організатори таких заходів нестимуть відповідальність за безпеку учасників при купанні та у випадку повітряної тривоги.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!