Сполучення між Львовом і ЄС. Кубраков у Лондоні розповів про плани

1783 0
Планують встановлювати нові пункти пропуску на кордоні з Польщею та Румунією.
УМОВНЕ ФОТО

УМОВНЕ ФОТО

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів про те, як планують розвивати транспортне сполучення між Україною та ЄС. Зокрема, з'явиться залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. Про це він повідомив у відповідь на питання Tvoemisto.tv у середу, 21 червня, під час Ukraine Recovery Conference у Лондоні.  

«Ми налагоджуємо наші зв’язки з ЄС. Перед початком повномасштабного вторгнення ми почали реалізовувати кілька проєктів. У 2022 році ми побудували кілька секцій залізничної євроколії. Проєкт реалізуватиметься у два етапи. Ми вже закінчили шлях від Рава-Руської до Варшави. Другим етапом стане будівництво прямого залізничного сполучення від Рава-Руської до Львова, яке буде з'єднане з попереднім», – зазначив Олександр Кубраков.

Водночас міністр додав, що також планують встановлювати нові пункти пропуску на кордоні з Польщею та Румунією.

Зазначимо, що наступного року планують розпочати будівництво залізничної євроколії, що сполучатиме Варшаву та Брюховичі прямими потягами. Наразі розробляють проєкт реконструкції існуючої колії Рава-Руська – Брюховичі. Крім того, польська залізнична компанія повідомляла, що з червня планує розпочати рейси з Варшави до Рави-Руської. В обох напрямках курсуватиме потяг, розрахований на 240 пасажирів. Як зазначили у міністерстві, новий рейс дозволить розвантажити автомобільні пункти пропуску. З Варшави потяг прямуватиме до міста Рава-Руська, де пасажири після проходження прикордонно-митного контролю зможуть скористатися рейсами «Укрзалізниці».

Читайте також: Євроколія зі Львова до Варшави може коштувати 50 мільйонів євро

Нагадаємо, на початку 2022 року Львівська міськрада, «Укрзалізниця», а також представники польських громад підписали меморандум про початок відновлення ділянки залізниці від «Рава-Руської». Загальний проєкт передбачає будівництво євроколії між Варшавою й Києвом через Львів. Першу ділянку колії вже почали будувати. Лінії проходитимуть від українського міста Рава-Руська до польського села Хребенне. Нові лінії будуватимуть поруч із наявними, а не замінятимуть старі.

Зауважимо, що раніше на Всеукраїнському форму міської мобільності представник Львівської міськради Антон Коломєйцев казав, що Євроколія з Польщі не доходитиме до залізничного вокзалу Львова. Найімовірніше, євроколію прокладатимуть до станції Скнилів, що неподалік від аеропорту. Вокзал зі станцією запропонують зʼєднати за допомогою шатлів-автобусів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!