Спиртзавод на Львівщині виставили на приватизацію за понад 42 млн грн

5838 0
Приватизаційний аукціон запланований на 12 липня.
Фото: ФДМУ

Фото: ФДМУ

Фонд державного майна виставив на приватизаційний аукціон Угерський спиртзавод на Львівщині. Стартова ціна становить 42,2 мільйона гривень. 

Джерело: Фонд державного майна України 

Як зазначили у фонді, Угерський спиртзавод є діючим підприємством хімічної промисловості, яке почало свою роботу ще в 1913 році. Основна номенклатура продукції – органічні розріджувачі та засоби проти обмерзання. На підприємстві облаштований повний цикл виробництва етилового спирту з натуральної сировини. Потужність із виробництва етилового ректифікованого спирту становить 22 тис л/добу. Вироблений підприємством етанол може застосовуватись у виготовленні побутової хімії, розчинників, антисептиків та косметичної продукції.

До складу спиртзаводу входять:

  • 43 об’єкти нерухомості загальною площею 13 976 м² (цехи, склади, адміністративний комплекс, гаражі, артсвердловини);

  • 18 транспортних засобів підприємства.

Підприємство накопичило значну заборгованість перед держбюджетом та працівниками – 381,7 млн гривень. Тому приватизація спиртзаводу допоможе знайти ефективного приватного власника, повернути борги та залучити інвестиції у розвиток підприємства. Новий власник повинен протягом 6 місяців зберегти робочі місця працівників та сплатити борги підприємства. Приватизаційний аукціон запланований на 12 липня.

Нагадаємо, Фонд держмайна продав Сторонибабський спиртзавод, що у Золочівському районі на Львівщині, за 142 мільйони гривень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!