Forbes підрахував, скільки росія витратила на масовані ракетні удари по Україні 10 жовтня

2366 0
Найдорожчими у випущеному арсеналі ракет рф є Х-101 – вартість однієї такої 13 млн доларів.
Фото: www.globallookpress.com

Фото: www.globallookpress.com

10 жовтня під час масованих обстрілів росія випустила по території України 84 крилаті ракети та 24 безпілотники (за інформацією станом на 17:00). За підрахунками Forbes, їхня середня загальна вартість становить 400 – 700 млн доларів.

Джерело: Forbes Україна

Так, українські сили збили понад половину ворожих ракет – 43 штуки та 13 безпілотників. Через обстріли вже відомо про 11 осіб загиблих та 87 поранених.

Читайте також: 15 ракет атакували Львівську область, – Козицький

У виданні зазначають, що оцінюють вартість випущених ракет в широкому діапазоні, бо поки невідома точна кількість ракет кожного типу. Повідомлялося, що було випущено такі типи ракет: Х-101, Х-555, «Калібр», «Іскандер», С-300, «Торнадо-С». Розрахунок вартості Forbes здійснив на основі припущення, що більшість ракет, які влучили, – дорогі й високоточні Х-101 та ракети з тактичною дальністю (С-300, «Торнадо-С»), а решта була спрямована на перевантаження ППО. У разі надходження додаткової інформації оцінка може бути уточнена.

Для розрахунку вартості цих ракет використовували такі оцінки: вартість ракети Х-101 – 13 млн доларів, «Калібр» – 6,5 млн доларів, «Іскандер» – 3 млн доларів, «Онікс» – 1,25 млн доларів, Х-22 – 1 млн доларів, «Точка-У» – 0,3 млн доларів. Загалом вартість усіх випущених 10 жовтня дронів – декілька мільйонів доларів.

Зазначається, що один з останніх масованих обстрілів по великій кількості міст Україні росіяни здійснили в останні вихідні червня. Загалом за 25–26 червня з боку Росії та Білорусі було випущено від 60 до 80 далекобійних ракет загальною вартістю, за підрахунками Forbes, від 150 млн до 220 млн доларів. Вартість випущених тоді тільки по Києву ракет становила 50–60 млн доларів.

Читайте також: Козицький повідомив, скільки ракет на Львівщині вдарили у електропідстанції

За перші два місяці війни росіяни випустили по Україні понад 1300 ракет, які орієнтовно коштували 7,5 млрд доларів.

Нагадаємо, що загалом під час ранкової ракетної атаки 10 жовтня на Львівщину росія випустила 15 ракет. 7 з них зибили сили ППО, а 8 ракет влучили у електричні підстанції. 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!