Стрийська міськрада закликала переселенців говорити українською і навідатися до Бандери

2687 0
Путін завжди говорив, що «росія закінчується там, де закінчується рускій язик»
Фото: Радіо свобода

Фото: Радіо свобода

Стрийська міська рада звернулася до переселених осіб і наголосила, що вони знаходяться на славнозвісній «бандерівській» землі, і закликала розмовляти українською мовою. Про це йдеться у заяві міськради у Телеграмі.

Читайте також: Навідати Бандеру. Віртуальна екскурсія у музей-садибу його родини

У міськраді повідомляють, що саме у Стрию проходила юність Степана Бандери і запрошують відвідати музей Родини Бандерів (вул. Львівська, 20) щовівторка і четверга з 10.00 до 16.00. 

«Зараз ми знову захищаємося від ненажерливого сусіда. Історія циклічна, тому що ми її не знаємо. Суть росії – насильство і брехня, іншої правди не існує. І перебуваючи зараз у нашому місті, ви маєте чудову нагоду зануритися в історію своєї землі і пізнати її.

Також сьогодні усі ми отримуємо черговий урок «Мова має значення». Саме російськомовність українців послужила приводом для їх «визволення». Адже терорист колись сказав, що «росія закінчується там, де закінчується рускій язик». Зараз ви серед питомої української мови. Говорімо українською. Наша мова прекрасна», – йдеться у заклику.

Нагадаємо, що Степан Бандера був убитий у Мюнхені 15 жовтня 1959 року і похований там на місцевому цвинтарі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!