Київ

Суд стягнув на користь України нерухомість російського пропагандиста Артємія Лєбедєва в Києві

746 0
Рішення ВАКС набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.
Артемій Лебедєв

Артемій Лебедєв

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про стягнення активів російського блогера, пропагандиста Артемія Лебедєва, який перебуває під санкціями РНБО. Про це повідомила директорка Департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Богатих.

У дохід держави стягнуть дві квартири в центрі Києва: площею 138 кв. м на Ярославовому Валу та 193 кв. м на вул. Саксаганського.

Рішення ВАКС набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Якщо Лебедєв її все-таки подасть, конфіскація, якщо її не скасують, набере законної сили після остаточного рішення апеляційної палати ВАКС. Він може повернути апеляційну скаргу, відмовити у відкритті апеляційного провадження або ухвалити власну постанову.

Раніше Лебедєв отримав кримінальну справу від СБУ за фото на даху Запорізької АЕС та виготовлення інших пропагандистських матеріалів на користь Росії.  Попри це, в Одесі не хочуть змінювати логотип «Якір-серце», створений у студії російського дизайнера Артемія Лебедєва у 2012 році за кошти асоціації туризму Одеси. Окрім логотипа міста, студія Лебедєва розробляла дизайн-код афіш та вивісок Одеського національного академічного театру опери та балету.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!